2011. aastal Maxima poolt ellu kutsutud Tulevikutalendi stipendiumikonkurss, mille eesmärk on premeerida tublisid ja andekaid 5.-12. klasside õpilasi, toimub tänavu kolmandat korda.

Maxima Eesti OÜ esindaja Ty Lehtmäe sõnul on eelnevad kaks aastat näidanud, et Eestis on väga palju andekaid ning tegusaid õpilasi, kes stipendiumi väärivad ning seda oma huvialadega tegelemiseks kasutada soovivad. “Nende noorte märkamine ja toetamine on ülioluline, pakkumaks stipendiumi näol võimalust enesetäienduseks huvialal või valitud õppesuunal,” lausus ta.

Õpilasi hinnatakse lõppenud kooliaasta tulemuste ning silmapaistvate saavutuste eest ühes viiest kategooriast — ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis. Laekunud avaldusi hindab asjatundjatest koosnev žürii.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Igas kategoorias antakse välja ka neli teist kohta, keda premeeritakse 450 euro suuruse stipendiumiga. Stipendiumi kasutamise saavad noored ise otsustada ning piiranguid erinevalt teistest analoogsetest konkurssidest rahakasutamisele ei seata. Tulevikutalent 2013 stipendiumifond on 12 000 eurot.

“Kuna me ei sea ühelegi stipendiaadile tingimusi raha kasutamise osas, saavad noored ise selle kasutamise üle otsustada ja valida stipendiumile just endale sobivaima rakenduse,” kirjeldas Lehtmäe Tulevikutalendi konkursi tingimusi.

Mitmed stipendiaadid on raha kasutanud oma ülikooliõpinguteks, aga ka eneseharimiseks laiemas mõttes. “Näiteks mullune võitja ühiskondlike tegevuste kategoorias Kauri-Romet Aadamsoo kasutas stipendiumi filmiõpingute jätkamiseks Londonis, humanitaarteaduste kategooria Tulevikutalent Mirjam Leesalu käis aga oma tulevaste romaanide jaoks inspiratsiooni ammutamas kaua unistatud reisil, samuti Londonis.”

Taotlusi saab esitada 10. oktoobrini Tulevikutalendi kodulehel. Samal lehel on kättesaadavad ka konkursi tingimused ning nõutavad dokumendid. Stipendiumi saajad kuulutatakse välja novembri alguses toimuval pidulikul galaüritusel.