Kolme väikese lapse ema Eveliin kirjutas saatetegijatele, et tema vanima tütre armas küülik Täpi leiti maja tagant kuurist srunult ning ilma peata. Pereema hakkas kartma, et tegemist ei pruugi olla juhusliku vägivallateoga, vaid keegi võib pere peale looma pärast vimma pidada - jooksis ju iseseisev Täpi koos kassidega maja ümber vabalt ringi. Veelgi enam - pereema kahtlustas, et kohutav tegu oli suunatud otseselt kogu pere vastu, et nad sellest väikelinnast minema koliksid.

Segeltnägija abiga saadi loole siiski lahendus. Sensitiiv Ilona Kaldre kinnitas, et looma tapmise taga ei ole midagi isiklikku ning küüliku surm oli jõhkarditest huligaanide kätetöö.

Kogu lugu leidis aset juba kaks ja pool aastat tagasi ning juba saate tegemise ajaks oli peretütrel, kes lemmiku surma pärast isegi psühholoogi abi vajas, õnneks juba uus lemmikküülik nimega Putukas.
Kes aga võisid olla siiski need, kes õnnetule küülikule nii koleda otsa peale tegid, ei ole siiani selgunud, kuigi koht on väike.

"Eks me ise ka püüame seda juhtumit unustada. Lapsel on ka uus küülik. Leppisime ka Ilonaga kokku, et laseme sellel lihtsalt minna. Karistust või needust kellelegi peale saata pole meie teha," rääkis Eveliin, et koletu juhtum jääb iga päevaga üha kaugemale minevikku ning elu käib nüüd edasi kergema südamega.

Siiski on kogetu jätnud oma jälje ning kuigi praegune küülik omapead õues ringi ei silka ja Eveliini kassid käivad samuti jätkuvalt õues, siis nüüd neid ööseks naljalt välja redutama ei jäeta. "Iga õhtu toon nad tuppa, kui nad pole veel päevavalgusega tulnud. Pimedaga lähen ja kutsun koju," rääkis Eveliin.

Otsest hirmu ta aga enam siiski ei tunne. "Selles mõttes on nüüd rahulik!" kinnitab ta.