Film “Perekond” räägib Normandia linnakese elust, mis pole enam kunagi sama, kui sinna saabub ameerika perekond, kelle perepea Fred (Robert De Niro) on kirjanik. Pealtnäha on tegemist igati tavalise perega, kus isa kirjutab ajaloolist romaani ameerika vägedest Prantsusmaal, lapsed
Belle ja Warren käivad kohalikus koolis ning ema valmistab naabruskonnale ette suurt grillipidu koos hamburgerite ja coca-cola´ga. Mitte keegi linnakese elanikest ei oska kahtlustada, et Blake´ide perekond on endine maffia perekond Manzoni, kes varjavad end tänu tunnistajakaitseprogammile ning perepea raamat on hoopis autobiograafia maffia elust.

Hiljuti pakuti ka 70-aastasele Robert De Niro´le endale võimalust kirjutada oma elust autobiograafia sarnaselt oma tegelaskujule filmis “Perekond”, kuid kogenud näitleja lükkas pakutud idee tagasi, kuna ei teaks, kust sellega alustada.

Oscari-võitjast näitleja rääkis USA Today´le: “Idee dokumenteerida enda privaatelu tähtsaid sündmusi pole mulle kunagi meeldinud, kuid ma ei välista, et võin mõne uue filmi stsenaariumi tarbeks kasutada omi kogemusi.” Näitleja jätkas: “Ma olen selle peale palju mõelnud, kuid ei teaks, kust alustada, sest käsitlusviise on nii tohutult palju. Seepärast kasutaksin kogemusi oma elust vaid selleks, et luua midagi uut.”

Suurepärane komöödia peaosas vanameistriga hetkel kinodes üle Eesti.