Rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud vene bariton Dmitri Hvorostovski sündis ja õppis Krasnojarsk’is, Siberis. 1989. aastal võitis ta maineka BBC Cardiff Singer of the World võistluse. Kuulajaid on alati võlunud tema suurepäraselt koolitatud hääl, kaasasündinud musikaalsus ning häälekõla loomulik voolavus.

Olles nõutud ja armastatud igas maailmanurgas – Kaug-Idast Austraalia ja Lõuna-Aafrikani – on Hvorostovski üles astunud näiteks Wigmore Hall’is Londonis, Carnegie Hall’is New York’is, Suntory Hall’is Tokyos, Musikverein’is Viinis ning paljudes teistes kuulsates kontserdipaikades. Ta on esinenud koos tipp-orkestritega nagu näiteks New York’i Filharmoonia Orkester ning Rotterdami Filharmoonia Orkester ja parimate dirigentidega nagu James Levine, Bernard Haitnik, Claudio Abbado ja paljud teised. Tallinnas astub Hvorostovski üles koos Kaunase sümfooniaorkestriga dirigent Constantine Orbeliani juhatusel.

Hvorostovski tulevikuplaanidesse mahuvad kontserdid maailma eri paigus – nii näeb teda esinemas näiteks Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden kui ka Viini Staatsoper’i lavadel, lisaks veel mitmed ülesastumised Euroopas ja kontserttuur Venemaal.

Hiljutiste salvestiste hulka kuulub suurepärane sooloalbum Rahmaninov’i romanssidega, kus kuuleb ka pianist Ivari Ilja musitseerimist. Hiljuti alustas Hvorostovski koostööd populaarse vene helilooja Igor Krutoi’ga ning tulemuseks on olnud ääretult populaarsed kontserdid Moskvas, St. Peterburg’is, Kiievis ja New York’is.

Dmitri Hvorostovski kontsert toimub 16. jaanuaril 2014 Saku Suurhallis. Piletid on saadaval Piletilevi müügipunktides ja internetis alates eilsest, 9. oktoobrist!