Filmis on kahe aasta jooksul jälgitud kolme Eesti kogukonda – Pühajärvel, Tuhalas ja Eesti Internetikogukonda – ning nende püüdlusi võidelda oma õiguste eest poliitilise ja majandusliku eliidiga ehk müüriga nagu seda filmis nimetatakse.

Eesti kodanike aktivismi toetavad Occupy Wall Street liikumise kokku kutsunud väliseestlane Kalle Lasn, Piraadipartei algataja ja eestkõneleja Rick Falckvinge, Islandi konstitutsiooni ümber kirjutanud praegune parlamendiliige Birgitta Jonsdottir ja teised kodanikeühiskonna liidrid üle maailma.

“Film kutsub üles kodanikujulgusele ja mitte passiivselt rahule jääma poliitikute ja ärimeeste poolt peale sunnitud jamaga,” kirjeldab filmi režissöör Peeter Vihma filmi sõnumit.

Filmi valmimist on saatnud negatiivsed reakstioonid Eesti poliitikutelt, kuna riiklik Kodanikeühiskonna Sihtkapital (KÜSK) keeldus filmi toetamast juhul, kui seda näidatakse enne kohalike omavalitsuse valimisi.

Filmi produtsent ja kaasrežissöör Artur Talviku sõnul osutab KÜSKi nõukogu tsensuurimaiguline otsus sellele, et praegused Eesti poliitikud näevad kodanike aktiivsuses eelolevate valimiste kontekstis arvestatavat vastast.

“Film räägib poliitilistest sigadustest, kui otse välja öelda, ja neid sigadusi ning kuidas kerkiva kodanikuühiskonnaga tegelikult käitutakse, on vaja enne valimisi meelde tuletada,” ütleb Artur Talvik.

Film esilinastub 15. oktoorbil kell 19:30 Tallinnas kinos Solaris ja 18. oktoobril kell 19 Tartus Elektriteatri kinos. Film hakkab levima ka partisanikinona, režissöörid Peeter Vihma ja Artur Talvik näitavad filmi aktiivsete kohalike elanike kutsel paljudes kogukondades üle Eesti.

Linastused
Kinos Solaris kolmapäeval 16.10 kell 18:00, neljapäeval 17.10 kell 18:00 ja reedel 18.10 kell 17:10
Kinos Sõprus reedel 18.10 kell 17.15 ja laupäeval 19.10 kell 15.15
Tartu Sõbra majas kolmapäeval 16.10 kell 18
Esna vana vallamaja kolmapäeval 16.10 kell 18
Otepää gümnaasiumis neljapäeval 17.10 kell 19
Elva kultuurimajas laupäeval 18.10 kell 15