Lisaks filmiprogrammile sõidavad Eestist workshoppe andma ning filmitegijate foorumil osalema Eesti delegatsioon, kuhu kuuluvad režissöörid Priit Tender (Eesti Joonisfilm), Rao Heidmets, Mati Kütt (Nukufilm) ning programmi kuraator Mari-Liis Rebane (Animated Dreams).

"Armeenia võib olla küll sammukese või paar Euroopast taga, kuid seal on praegu kahtlemata palju sündimas - sealne filmikunst on avastamata pärusmaa ning kui Euroopa hakkab end ammendama, liiguvad pilgud Ida suunas. Pole võimatu, et Lõuna-Kaukaasiast saab ühel hetkel uus trend. Armeenlased on väga innukad ning koostööaltid suhtlejad ning leidnud endale palju mainekaid koostööpartnereid Euroopast. Meil on hea meel, et saame Eesti animatsiooni kui eeskujuliku eduloo näite armeenia publikuni viia," rõõmustab Animated Dreamsi programmijuht Mari-Liis Rebane.

Filmiprogrammi on valitud viimaste aastate kõige värskem paremik, mida esindavad Priit ja Olga Pärna, Ülo Pikkovi, Kaspar Jancise, Rao Heidmetsa, Priit Tenderi, Martinus Klemeti ja Chintis Lundgreni filmid.

Animated Dreams on vanim ja suurim animafilmide festival Baltikumis, mille eesmärgiks on Eesti animarežissööride loomingu kõrval pakkuda ja populariseerida kõrgetasemelist rahvusvahelist animatsioonikultuuri nii Eestis kui ka mujal. Sel aastal tähistab Animated Dreams oma 15. juubeliaastat ning toimub Tallinnas kinodes Sõprus ja Artis 27. novembrist 1. detsembrini.