Biograafid Phil Damper ja Ashley Walton kirjutavad oma raamatus "Mis on kuninganna kotis ja teised kuninglikud saladused", et kuninganna käekotis on alati paar kindaid, lugemisprillid ja piparmündipastillid. Samuti väike meigikarp, mis on saadud pulmakingituseks abikaasa prints Philipilt. Elizabeth II käekotist võib nende andmetel leida ka väikeseid laste kingitud "talismane" - miniatuurseid hobuseid, koeri, sadulaid ja hobusepiitsasid. Samuti on kotis alati koht perefotodele ning eriti pilt kuninganna pojast prints Andrew'st. Väidetavalt võib kotist leida ka küpsiseid, millega kuninganna kostitab oma koeri, ristsõnu, mida teenijad talle ajalehtedest välja lõikavad, ning aeg-ajalt ka fotoaparaadi, millega perealbumisse pilte teha.

Raamatus paljastavad autorid, et käekotil on lisaks ka funktsioon, mille peale esmalt ei tulekski - nimelt töötab see signaalvahendina. Näiteks kui kuninganna hakkab kohtumise ajal igavlema ja soovib lahkuda, asetab ta koti põrandale, mille peale hakkab tema kaaskond kokkusaamise otsi kokku tõmbama. Enne õhtusööki kuningannaga aga teavitatakse külalisi sellest, et õhtusöök lõpeb täpselt viis minutit pärast seda, kui kuninganna asetab oma koti lauale.

Teine kuningliku pere biograafiate autor Sally Bedell Smith kirjutab oma raamatus "Kuninganna Elizabeth: Naine trooni taga", et kuninganna kotist leiab lugemisprillid, piparmündipastillid ja sulepea ning pühapäeviti lisaks hoolikalt volditud 5- või 10-naelane rahatäht, mille ta kirikus korjanduskarpi asetab. Kindlasti ei puudu tema kinnitusel kotist väike peegel ja punane huulepulk, mida kuninganna ka avalikult enda välimuse värskendamiseks kasutab. Pudi-padi eest nagu lisakindad, nõelad ja niit hoolitseb Smithi andmetel kaaskond.

Kõige kurioossemaks esemeks kuninganna kotis võib pidada aga käekotikonksu, millega kuninganna oma koti laua külge kinnitab. Konksu osas on autorid üksmeelel, kuid andmed lähevad lahku selle osas, kuidas konks laua külge kinnitub: ühed väidavad, et tegemist on S-kujulise konksuga, mis kinnitub laua serva külge, teised aga, et kuningannat on nähtud oma kotti laua alla kinnitamas iminapaga varustatud kotiga. Asja teeb põnevaks see, et üks paleekülaline kirjeldas, kuidas nägi kuningannat enne koti kinnitamist iminapale sülitamas, et see paremini haakuks, vahendab The Telegraph Sally Bedell Smithi artiklit ajakirjale The Lady Magazine.