Algselt esitlemiseks planeeritud ligi 2 tonni kaaluv ja 2 meetrit pikk kohuke oli lausa nii suur, et seda ei olnud tehniliselt võimalik ühelt korruselt teisele transportida. Tänu MuMa hingeelu eest vastutava meeskonna kiirele tegutsemisele õnnestus siiski 12 000 väikse kohukese vääriline rekordipüüdja pidulikult avalikkuse ette tuua.

Kõigil kohaolijatel oli võimalik rekordikohuke ka kohe ise järele proovida. Alles jäänud kohupiimamassi annetab kohukesetootja Tõrva vähekindlustatud peredele.

Kohuke või kohupiimajuustuke nagu seda hellitavalt tavatseti kutsuda, on pärit juba aastast 1949, mil Lätis hakati tootma kohukest nimega "Mazulis". Olgu siinkohal mainitud, et kohuke oli tol ajal nõnda eriline kaup, et seda valmistati lausa käsitsi.

Nõukogudaegse Eesti poelettidele jõudis kohuke viiekümnendatel, kuid nii nagu paljust muust, sai sellestki üsna pea defitsiit. 20 aastat kestnud kohukesepõud lõppes 1990. aastal ning nagu näha ilutseb kohuke võidukalt tänaseni poeriiulitel.

Guinessi rekordi katse leidis aset 24.oktoobril Solarise keskuse külastajate valvsa pilgu all. MuMa 477 kilogrammi kaaluva kohukese lõpliku saatuse otsustab aga rekordikomisjon kolme kuu jooksul.

Maailma suurima kohukese peol lahutasid külalisteülaliste meelt Liis Lemsalu trio ja hulljulged tüdrukud perekond Vaherite tsirkusekoolist. Fotoputkas sai kohukese pidupäev salvestatud fotomällu 648 pildiga.