Tõelisele krimitrillerile kohaselt rullub lugejate ees lahti koguni külmavärinaid tekitavalt avameelselt kirjeldatud sündmuste jada, mis kõneleb üliohtlikest eluseikadest, ühiskonna tegelikust julmusest, halastamatust allmaailmast ning viimasest napilt põgenemisest.

„Uus raamat sai väga filmilik. Minu kindel nägemus kaasaegsest kirjandusest on, et üks väärt põnevusromaan peab suutma mistahes hea märulifilmiga täiesti võrdväärselt konkureerida“, avaldab juba neljanda raamatuga maha saanud noor autor.

Seni maheda hääle ja ennekõike malbe imidži poolest tuntud Liis andis näo ebatavaliselt hästi arenenud empaatiavõimega, koguni inimese sügavaimaidki hingesoppe kombata suutvale, 20-aastasele psühholoogiatudengile, kellel on värskes teoses kahtlemata võtmetähtsus.

Paljutähenduslikku pealkirja „Kuidas rikkaks jääda?“ kandev kriminaalromaan on triloogia teine osa ning ühtlasi järg möödunud aastal raamatumüügi edetabelite tippu tõusnud hittromaanile „Kuidas rikkaks saada?“, mille kaasautoriks oli teatavasti suurärimees Urmas Sõõrumaa.

Üdini ausalt ja reaalsust vähimalgi moel ilustamata paljastab raamat meile läbi varem kirja panemata elunäite, et kiire rikkuse taga ajamine on kõige ohtlikum sõltuvus, mida narkootikum raha meis salakavalalt tekitab. Hävingusse viivad doosid kasvavad kiiremini, kui iial arvatagi oskame.

Tõeliselt rikkaks meheks saanud noort romaanikangelast Adrian Ausi painab vaid üksainus pingsalt varjatud saladus: see aastate eest uue elu garanteerinud hiigelsumma ei kuulu tegelikult temale. Kõik, mis on võõras, tuleb ühel saatuslikul päeval paratamatult tagastada. Varem või hiljem tuleb oma tegude eest vastutada. Paraku on ohtlikud elusündmused selleks hetkeks tagasipöördumatu suuna võtnud. Alles seejärel mõistab andekas kutt, kuidas pimestav kirg võõra raha järele on ta noore elu lootusetult hävitanud. Puhast südametunnistust ei saa ka tõeliselt suure raha eest.

Raamatu avalik esitlus toimub 14. novembril kell 18:00 Solarise Keskuse Apollo raamatupoes