Poirot'd kehastanud 67-aastane David Suchet jätab hüvasti teda suure osa elust saatnud rolliga ning sel puhul toome ka teieni mõned faktid selle auhinnatud Briti näitleja kohta. Eestis saame ETV vahendusel sarja uusi siiski nautida uue aasta alguses.

Alustuseks - jah, pildil on tõesti ekraanilt Hercule Poirot'na tuntud Briti näitleja David Suchet, keda aga ilma vuntsideta naljalt äragi ei tunneks.

1. Suchet alustas Poirot'na aastal 1988, olles 41-aastane. Kokku on ta kuulsat belglasest detektiivi
mänginud 25 aastat ning 100 tundi ekraanil.

2. Suchet on oma naise Sheila Ferrisega olnud abielus aastast 1972. Nad kohtusid Belgradi teatris, kus mõlemad sel ajal töötasid.

3. Ta ei olnud enne detektiivi mängimist lugenud ühtegi Poirot-lugu. Saades rolli endale, luges ta järjest läbi absoluutselt kõik romaanid ja lühilood, kus detektiiv seikles ning koostas endale spikriks
93st märkmest koosneva nimekirja, mis iseloomustasid Poirot' harjumusi ja karakterit. Kokku viiele leheküljele mahutatud nimekirja kandis ta alati kaasas ning andis koopia sellest ka režissööridele, kellega ta Poirot'd kehastades koos töötas.

4. Suchet on hobifotograaf, kes kannab võtetel alati kaasas fotokaamerat ning pildistab oma kaasnäitlejaid. Fotograafigeen pärineb tema emapoolselt vanaisalt, kes oli tuntud fotograaf.

5. Kord pidi ta ühe Poirot' sarja osa jaoks 13 kg alla võtma, et näha välja haige ja nõrkenud.

6. Tema vend soovitas tal Poirot' rolli mitte vastu võtta.

7. Noorena harrastas näitleja rägbit, tennist ja kriketit.

8. Et leida Poirot' jaoks õige hääl ja aktsent, kuulas ta palju ingliskeelseid Belgia ja Prantsuse raadiosalvestisi.

9. Aastal 1990 sai Suchet oma 44. sünnipäeva puhul kutse õhtusöögile kuninganna Elizabeth II ja prints Philipiga. Näitleja arvas, et tegemist on naljaga, aga ei olnud. Õhtusöögil sattus Suchet piinlikku olukorda, kuna ta ei teadnud, kuidas viisakalt mangot koorida ja süüa ning palus abi printsilt endalt.
Hiljem kasutati seda naljakat juhtumit ka ühes Poirot' osas.

10. Sucheti tabas alati külmetus, kui Poirot' ekraanil haigeks pidi jääma. "See on väga müstiline, aga nii on tõesti juba aastaid olnud. Huvitav, mida Freud sellest arvaks," on Suchet öelnud.

Allikas: Express.co.uk.