Jäähotell, mis asub linnakeses nimega Jukkasjarvi, peab tuletõrjeameti ettekirjutuse järgi oma külastajate turvalisuse tagamiseks kogu ehitisse tuletõrjesüsteemi paigaldama.

Hotelli esindaja Beatrice Karlsson ütles, et hotell oli sellest alguses veidi üllatunud, kuid siis mõisteti, et kuigi enamik hotellis on tehtud jääst, on seal sellegi poolest asju nagu padjad, magamiskotid ja põhjapõdranahad, mis tõesti võivad süttida.

"Meie jaoks on meie klientide turvalisus kõige tähtsam. Me paigaldame tuletõrjeks vajalikud asjad," lisas naine, kirjutab ABC AU.

Jäähotell avatakse 6. detsembril ja seda saab külastada 13. aprillini. Tubade hinnad jäävad 273 ja 1076 euro vahele. Külastajad saavad võimaluse magada jääst tehtud voodis, toa temperatuur langeb kuni -8 kraadini.

Hotelli paigaldatud tuletõrjesüsteem on täiesti eriline, sest kogu hotell ise on pigem kunstiteos kui ehitis. Lisaks on jääst toad anduritele, torudele ja kogu elektroonikale väga ebatavaline keskkond. "See on kogu ehitustiimi jaoks paras väljakutse, aga see on meid palju õpetanud," ütles hotelli esindaja.