Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivali näol on korraldajate sõnul tegemist suurima noortelt noortele korraldatava filmifestivaliga, sest ürituse mastaapsus ning tehniline võimekus on märkimisväärselt läbi aastate kasvanud. Tänavune festival kujuneb eeldatavalt ajaloo võimsaimaks nii tehniliselt kui sisult, sest keskkooli lõpetavad peakorraldajad annavad teatepulga pärast tänavust festivali järgmistele entusiastidele ning noored on lubanud anda maksimaalse panuse ürituse õnnestumiseks.

Kui eelmisel aastal osales festivalil 24 autorit esmakordselt üle Eesti, siis seekord on eesmärk saada osalema veelgi rohkem noori filmisõpru. Peakorraldaja Karl Andreas Sprenki arvates on RG Filmifestival suurepärane koht oma filmiloomingu esitamiseks. ,,Üritust külastab tavapäraselt kolmesaja pealine publik, keda seob ühine huvi filminduse vastu ning teiseks, filme hindavad professionaalidest koosnev žürii, mistõttu on festival heaks kohaks võrdlemaks oma loomingut teiste eakaaslaste looduga,” sõnas Sprenk.

Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivalil jagatakse lühifilmid kahte vanusekategooriasse – kuni 19. aastased ning tudengid. Oma filmi saab korraldajatele saata 31. detsembrini, pärast seda alustab tööd eelžürii, kes valib välja 14 filmi, mis pääsevad finaalprogrammi. Täpsemad juhised filmi registreerimiseks ja lisainfot leiab festivali uuelt kodulehelt.

Festivali juured ulatuvad aastasse 2000, kuid täpselt ei tea keegi, miks ja kuidas üritus alguse sai. Läbi aastate on seda korraldanud Rakvere Gümnaasiumi õpilased ning maakondlikust lapsekingades “filmiõhtust” on välja kasvanud vabariiklik filmifestival, kuhu tahetakse oma filmiga osalema tulla.