Allah viib Kanada tohtri sõtta

Peategelane on noor Kanada arst Chloé (Evelyne Brochu väga hea esitus), kes teeb tööd Palestiinas Punase Risti kliinikus ja elab Jeruusalemmas. Suheldes nii juutide kui ka araablastega, püüab ta olla kaastundlik pealtvaataja. Film paneb kaasa elama araablaste agressiivsusele ja juutide karmidele vastumeetmetele. Stsenaarium teeb tugeva käigu, mille tõttu saab Chloé konflikti osaliseks. 

Andres Laasik

„Kui Allah tahab”
Režissöör: Anaïs Barbeau-Lavalette

Linastub täna Tallinnas ja Tartus, homme Tallinnas.

Dubstep-võmmide uskumatud sekeldused

See ogar ja musta huumoriga komöödia sobib vaatamiseks juhul, kui te ei pea sarju nagu „Eastbound and Down”, „Härrasmeeste liiga” või „South Park” liiga madalalaubaliseks ja jõhkraks. Ühe USA väikelinna politseijaoskonna töötajaskonna parima osa moodustavad hipsterid ja mökud. Halvemal juhul on aga tegu väljapressijate, juhumõrvarite ja pervertidega, kes müüvad konfiskeeritud kanepit, peites seda rotilaipade sisse. Ühes kõrvalosas näeme muide Marilyn Mansonit. Naerma see absurdne ja jubeda dubstep-muusikaga vürtsitatud pildijada eriti ei aja, aga irvitama küll.
Kaarel Kressa

„Valed võmmid”
Režissöör: Quentin Dupieux

Linastub täna Tallinnas ja homme Tartus.

Stockholmi sündroomiga kasulaps

Murest murtud mees ja sünge pilguga väike tüdruk sõidavad autoga kalbel Šotimaa maastikul põhja poole. Tüdruk paistab olevat inimröövi ohver. Selle asemel, et keskenduda küsimusele, mis on nende teekonna eesmärk ja kuidas sellise olukorrani jõuti, vaadeldakse belglanna Caroline Strubbe aeglaselt kulgevas filmis aga kahe peategelase käitumist ja omavahelisi suhteid. Dialoogi ja tegelikult tegevustki on linateoses seejuures väga vähe, eelkõige peab vaataja toetuma tegelaste näoilmetele ja süngemaid või helgemaid meelolusid toonitavale ambient-heliribale. Kogu vastutus lasub seega näitlejail, kes tulevad õnneks sellega toime.
Kaarel Kressa

„Ma olen sama, ma olen teine”
Režissöör: Caroline Strubbe

Linastub täna Tartus ja homme Tallinnas.