Oma debüüdi tegi Cotta 1951. aastal filmis „Miracolo a Viggiù”. Rolli eest Kate Woods'i filmis „Looking for Alibrandi“ sai ta 2000. aastal Austraalia filmikriitikutelt ja filmiinstituudilt parima kõrvalosatäitja nominatsiooni. Tänavusel Veneetsia filmifestivalil pälvis staažikas filminäitleja Elena Cotta oma rolli eest linateoses „Tänav Palermos“ (2013) parima naisosatäitja preemia.

„Tänav Palermos” on 2008. aastal ilmunud romaan, mille tegevus toimub Sitsiilias, Palermos. Rosa, keda kehastab režissöör ja romaani autor Emma Dante ise, on sõitnud Roomast vihatud kodulinna vaid elukaaslase Clara (Alba Rohrwacher) soovil. Nende suhted on keerulised, liiklus nende ümber hullumeelne, ilm lämmatavalt palav ja nad eksivad teelt.

Samira (Elena Cotta) käib igal hommikul surnuaias lahkunud tütre haual. Ta korjab kohalikust rannast pisikesse punasesse autosse oma perekonna, mis koosneb arvutust hulgast väikestest lastest ja kelle pea on autoritaarne Saro Calafiore. Samira pere jõuab kodutänavasse, mille on blokeerinud eksinud Rosa. Sellest saab alguse unustamatu etendus väikesel umbtänaval, peaosas kahe naisega, kelle grandioosset vastasseisu võiks nimetada armastuseks.

"Tänav Palermos" linastub 26.11 kell 22.30 Solarise kinos