Forbesi hinnangul võib aasta suurimaks läbikukkumiseks kinodes nimetada dramaatilist põnevikku "The Fifth Estate" ("Viies võim").

Tähtsale teemale, meie aja ühele suurimale ühiskondlikule skandaalile keskenduv lugu on WikiLeaksi tegevusest võimukandjate ebaseadusliku tegevuse ja korruptsiooni paljastamisel terves maailmas.

WikiLeaksi asutajat, hoobilt kurikuulsaks saanud Julian Assange'i kehastab noor briti ekraanitäht Benedict Cumberbatch ("Star Trek - Otse pimedusse", telesari "Sherlock").

Eelarve kujunes 28 miljoni dollari suuruseks, aga piletimüügist on tagasi voolanud seni ainult umbes hädised 6 miljonit.

"Viienda võimu" läbikukkumist soodustas kindlasti, et kui linateos lõpuks kinodesse jõudis, oli WikiLeaksi teema oma päevakajalisuse ammu minetanud.

Seda tunnistab ka režissöör Bill Condon, kes lootis pärast oma hiljutisi edukaid tiinifilme "Videviku saaga: Koidukuma" (1 ja 2) millegi tõsisega kiitusi koguda.

"Viies võim" linastub kinodes septembri algusest; Eestis 18. oktoobrist.

Forbes nimetas suurte tänavuste kino-läbikukkumiste hulka veel näiteks Sylvester Stallone'i otse-videole-kvaliteediga märuli "Bullet to the Head" ja draama "Broken City" (Mark Wahlberg, Russell Crowe).