Paste Magazine reastas oma veebisaidil tervelt 14 parimat filmisuudlust, mis muudavad pehmeks (või kohmetuks) ilmselt ka veendunuimad küünikud.

Taasesitame osasid neist siin, eelistades filme, mis on vaatajale ilmselt tuttavamad kui ülejäänud PMi nimekirjas.

Vaatamiseks tasub varuda rohkem kui mõne minuti, sest klipid ei sisalda ainult huulte ristamist, vaid ka natuke sellele eelnevat-järgnevat.

"Pride and Prejudice" (2005, "Uhkus ja eelarvamus")

Jane Austini klassikalist romaani on mitmeid kordi ekraanile toodud, aga 2005. a katsetus paistab silma sellepoolest, et peaosalised paistavad eriti hästi kokku sobivat.

Matthew Macfaydeni ja Keira Knightley kehastatud tegelased jõuavad suudluseni alles veidi enne lõppu, mis kruvib vaatajas pinget, aga kui see lõpuks aset leiab, on see nii mõnegi meelest ligi kahetunnist ootamist väärt.

Romaanis seda pole, aga suudlus on esitatud siiski nii kombekalt, et ei tohiks Austeni-fänne väga pahandada.

"Cruel Intentions" (1999, "Julmad mängud")

Ryan Phillippe ja Reese Witherspoon olid päriselus paar juba enne "Julmade mängude" võtteid, aga see muudab nende tegelaste vahel toimuva ja "ekraanikeemia" ainult sügavamaks.

Kuigi vaatajal võib olla kahju, et pahatahtlike motiividega rikutud ilueedi suudab korraliku tüdruku siiski võrgutada, on nende esimene suudlus kirglik ja meeldejääv.

Phillippe ja Witherspoon lahutasid 2008. aastal, nende koosoldud aega jäävad meenutama muuhulgas kaks ühist last.

"Love Actually" (2003, "Armastus on see...")

Elus on vähe nii ebameeldivaid asju kui vastamata jääv armastus, eriti, kui armastatu on värskelt abiellunud su parima sõbraga.

Selle toob ehedalt välja ka suudlusstseen hoobilt kultusteoseks saanud romantilises komöödias "Armastus on see...", mis leiab aset Andrew Lincolni ja Keira Knightley vahel.

"The Notebook" (2004, "Päevaraamat")

Mõni vaataja leiab, et "Päevaraamat" on isegi liiga imal, aga see pakub vähemalt üha harvem saabuva võimaluse näha südametemurdja Ryan Goslingit romantilises filmis, mis ei uuri pigem lähisuhete varjupoolt.

"Titanic" (1997)

Praegu vaadates vast harjumatult noorena mõjuvad Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet toovad tegelaste õnnetu armusuhte ekraanile nii ehedalt, et sellest üle kolme tunni kestvast draamast sai hoobilt moodne klassika ja pikaks ajaks edukaim kinofilm üldse.

Pole tähtis, kuidas kinosõber suhtub "Titanicusse" nüüd (loodetavasti siiski positiivselt), see oli meeldejääv suudlusstseen ja isegi Celine Dioni hittlaul "My Heart Will Go on" pole eales sulnimalt kõlanud.

"Casablanca" (1942)

"Casablanca" on tuntuimaid-kiidetuimaid armastusfilme üldse. 1940ndatel muidugi väga paljastavaid stseene ekraanil üldiselt näha ei saanud, sama kehtib kirglike suudluste kohta.

Ingrid Bergman ja Humphrey Bogart kompenseerivad selle näitlejatöödega, mis muutsid "Casablanca" tuntud nimeks igale filmisõbrale.