Paraku on populaarsust raske nii saavutada kui ka hoida – tundub, et mõni lihtsalt meeldib teistele ja mõni jääb enamikes sotsiaalsetes olukordades pigem "müürililleks".

Mulle hakkas silma rida lühikesi õppeotstarbelisi filmikesi 1940ndatest, mida tolle aja kooliõpilastele USAs näidati. Kuna retro on lahe, leiate siit kindlasti toredat ajaviidet (ja õpivõimalusi)!

Tundub, et need on tänagi aktuaalsed ega püüa õpetlikust toonist hoolimata kõike alati nn puust ja punaseks ette teha, nii et vaataja saab ka ise mõelda.

Filmikesed on paraku ingliskeelsed, nii et kellel on "eestlaste teise emakeele" mõistmisega raskusi, saab vahepealkirjadest kiire kokkuvõtte, millest juttu tehakse.

Populaarne saab olla ka valedel põhjustel

Lugu keskendub eri põhjustele, miks neiu võib poistele meeldida, ja milliseid variante tasuks pikemale perspektiivile mõeldes vältida.

Ole sõbralik

Ära kiusa teisi: lühemalt ei saagi seda kokku võtta.

Ära väldi suhtlemist

Kui pead end teistest paremaks ja hoiad seltskonnast eemale, pole ime, et jäädki üksildaseks.

Hoolsale õppimisele vaadatakse tänapäeval muidugi üldiselt soodsa pilguga, aga see ei tohiks toimuda suhtlusoskuste arendamise arvelt!

Püüa mitte nii häbelik olla!

Valusat küsimust, kuidas omaenda häbelikkusest üle saada, on tundnud vast enamus meist. Seltskonda sobitumine võib kujuneda lausa eluaegseks katsumuseks.