52-aastane Boyle, kes sai kuulsaks neli aastat tagasi talendisaates "Britain's Got Talent" osaledes, nentis, et diagnoos tuli talle kergendusena. "Mõned väljaanded on oletanud, et mul on ajukahjustus. See on hoopis midagi muud. Olen alati teadnud, et mulle on ebaõiglaselt see silt külge kleebitud," rääkis Boyle, milliste häirivate spekulatsioonidega ta on pidanud oma kuulsuse teel kokku põrkama.

Aspergeri sündroom on kerge autismi vorm, mida iseloomustab normaalne intelligentsuse tase, kuid mis mõjutab inimese sotsiaalseid oskusi ning suhtlusvalmidust. "Mul on probleeme inimsuhetega. Ma ei tea kunagi, kas inimesed on siirad. Mul on kindlasti suhte- ja suhtlusraskused, mis on tekitanud mulle palju frustratsiooni. Oleks palju abi, kui inimesed oleksid kannatlikumad," rääkis Boyle.

"Asperger ei defineeri mind. See on seisund, millega pean elama ja millest ennast läbi töötama. Tunnen ennast nüüd palju paremini, sest mul on endast parem arusaam ja samuti on nüüd teistel lihtsam aru saada, miks ma olen selline, nagu olen, ja teen asju, mida ma teen."