Eestimaa Looduse Fondi (ELF) metsloomade haigla arendaja Agni Kaldma sõnul on maailmas väga palju ohustatud loomaliike, kelle kaitsmiseks ja väljasuremise vältimiseks tuleb iga päev tööd teha, sest vastasel juhul jääbki neist loomadest järele vaid mälestus teleekraanidel või mõned eksemplarid loomaaias. “Virtuaalne safari on hea võimalus tutvuda maailma haruldasemate loomaliikidega nende enda loomulikus elukeskkonnas ilma, et nende vabadust on kuidagi piiratud,” ütles Kaldma. Ta lisas, et virtuaalne safari annab hea ülevaate eksootilistest ohustatud liikidest nagu näiteks mägigorilla, aafrika elevant, punane panda jt.

Virtuaalne safari on ehitatud 12 ruutmeetri suurusesse kasti, kuhu on paigaldatud kolm Samsungi UHD TV ekraani, mis annavad loomadest edasi väga reaalse ja terava pildi. “ Ekraanidelt edastatav pilt on nii detailirohke ja ehe, justkui vaataks neid loomi läbi klaasist seina. Et veelgi rõhutada ohustatud loomaliikide probleemi olemust, paigutasime virtuaalse safari loomavagunit meenutavasse kasti, mida tihti kasutatakse nende samade loomade transpordiks,” kirjeldas “Samsung UHD metsik loodus” projekti tehnilise poole teostaja, Samsung Eesti koduelektroonikavaldkonna esindaja Toomas Tiits.

Ohustatud loomaliikide probleem pole võõras ka Eestis, siin leidub samuti mitmeid hävimisohus olevaid loomaliike nagu näiteks lendorav, euroopa naarits, must toonekurg. “Selleks, et kaitsta meie ohustatud liike ning teisi metsloomi, on ELF loomas metsloomade taastuskeskust, mis tegeleb hättasattunud metsloomade abistamisega ning uurib nende haigestumise põhjuseid,” tutvustas Kaldma projekti. Samsung paneb metsloomade taastuskeskuse loomisele oma õla alla, annetades iga UHD televiisori müügist saadud tulust 2% taastuskeskuse loomiseks.

Virtuaalse safari käigus saab tutvuda maailma enimohustatud loomaliikidega nagu mägigorilla, aafrika elevant, punane panda, šimpans, fennekrebane, kaelkirjak, tähniline hüään, valge ninasarvik jt. "Samsung UHD metsik loodus" eksponaat on tasuta ning jääb kuni 22. detsembrini kõikidele huvilistele avatuks Rocca Al Mare keskuse esimesel korrusel Prisma poe juures.