Idamaistest filosoofiatest ja enesetunnetuse arendamisest huvitatud Sõõrumaad köidavad geobioloogia ja looduse energiad, tema üheks peamiseks õpetajaks on hinnatud geobioloog Rein Weber. Oriendi tarkused on teda huvitanud juba aastakümneid, alates nooruses õpitud karatest, seejärel uuritud akupunktuurist ja astroloogiast kuni Hiina meditsiini ja filosoofia, feng shui ja taoismini.

Hommikuti viie tiibetlase harjutusi praktiseeriv ja sisemise harmoonia arendamise poole püüdlev Sõõrumaa arvab, et: "Kõige tähtsam on vaba harmooniline olemine. Kui su hing, vaim ja keha on tasakaalus ja sul on isiklik sisemine rahulolu." Suuri peresid abistava sihtasutuse Dharma loojal on seitse last: Kristiin, Katriin, Christina-Sandra, Ander, Maarja, Margus ja Tõnis.

Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetanud Urmas Sõõrumaa on peamiselt tuntud eduka turvateenuste ettevõtjana, kes täna juhib kodumaisel valveteenuste turul teisel kohal olevat ja suurimat Eesti kapitalil põhinevat turvafirmat USS Security, mis lisaks Eestile tegutseb ka Venemaal ja Ukrainas. Urmas Sõõrumaa toimetab ka kinnisvara arendusega, millest tuntuim projekt on Tallinna Rotermanni kvartal ning tema ettevõte US Investtegeleb investeerimisega Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal ja Ukrainas. Spordifänn Sõõrumaa oli Eesti Tenniseföderatsiooni president ja tema loodud on Põhja-Euroopa üks suurimaid tennisekeskuseid Tere.

Pühapäeval kell 14 Raadio 2-s kõlavas saates "Hallo, Kosmos!" selgub, milline abivahend on Sõõrumaale pendel ja mida ta maagilise ruudu abil vaatab? Kuidas mõjutab energeetikat Rotermanni keskuse ümber maasse kaevatud vasktross? Mida toob endaga kaasa jälgimisühiskonna suurenemine? Juttu tuleb ka sellest, kuidas enda keha pumbad tööle panna, kas küllust saab ligi meelitada ja paljust muust huvitavast.