Pikk kuramaaž ja haletsus-jah

Avameelses intervjuus paljastas proua Jörberg paljugi nende ühisest kooselust, minevikust ning Üllari isiksusest, jäämata sõnaahtaks ühelgi teemal. Iga kandi pealt ülimat enesekindlust kiirgav naine tunnistas, et abiellus Üllariga, kuna tal hakkas tast lihtsalt kahju. “Ta küsis, kas nüüd abiellud minuga, mul oli tast kahju ja ütlesin jah, ega saanud oma sõnu tagasi ka võtta,” teatab ta resoluutselt. “Ta tuli alati mind passima ja püüdis koju saata. Ma ei lubanud, aga siis ta käis must lihtsalt veidi tagapool ja ikka saatis. Ta avaldas mulle 8 aasta jooksul muljet oma siiruse ja järjekindlusega, nagu siga rukkis, kuigi ma ütlesin talle mitu korda, et jäta järgi. Talle oli see abiellumine nii oluline, minul polnud sellest sooja ega külma. Ma pole kunagi suuri unistusi tunnistanud. Elu on läinud teistmoodi ja tagantjärele olen rahul, mul närvid puhkavad, ma ei muretse üldse, saan tema peale küllalt kindel olla,” on Ester kahe jalaga maa peal.

Ning täpselt sama ükskõikselt kui abiellu suhtub naine ka oma mehe karjääri. “Mis staar? Et peaks nina püsti ajama või? Üllar ei aja, sest ta pole ju kusagile jõudnud, isegi mitte suurtele lavadele, kuigi oleks välja mänginud küll. Eestis on nii palju staare, et tema on jäänud kõrtsilauljaks ja selle osa ta täidab ilusti ära,” kirjeldab proua. Armukadedust ei tundvat ta vähimalgi määral isegi siis, kui naisfännid end ta mehele kaela riputavad. “Kallistagu, kui tahavad! See, kes tahab teist petta, saab seda alati teha. Ja kui petab, siis mingu uttu, mind ei huvita,” jagab ta pika abielu jooksul õpitud elutarkust lahkesti.

Tänaval ei saa rahulikult kõndida

Natuke kuulsust võtab proua siiski omaks ja see käib talle närvidele. Küll tullakse kontserdil ligi, ujutakse pubis külje alla, hõigutakse kaubanduskeskuses või tehakse pilti. Rahu pole ei Tartus ega Tallinnas. “Kui ma olen kaubamajas, siis keegi ikka kopsab teisele külge ja ütleb, et näe, Jörbergi naine. Uus põlvkond võib-olla ei tunne, aga vanemad Tartu inimesed teavad küll. Tallinnas ka ei saa rahulikult olla, käisin miniaga ükskord pealinna tänaval ja siis tehti valgusfoori taga seisvast autost meist pilti ja kohe oli internetis,” vangutab ta arusaamatult pead.

Nüüd olevat kuulsust veelgi rohkem, kuna Üllari lennutas tagasi muusikataevasse “Sinu nägu kõlab tuttavalt” saates kõlanud Tanel Padari geniaalne “Kutse tantsule” paroodia. Sellest ei arva Ester Jörberg üllatuslikult aga mitte midagi. “Üllaril on palju paremaid lugusid, Näiteks mõned inglisekeelsed lood, mis on tehtud väga hästi kohe! Kui küsiti ta käest, et kas võib teda parodeerida, siis ta ütles, et võib, aga laulus nad kokku ei leppinud,” kergitab ta saladuskatet sellest, kuidas näosaadet neile tutvustati.

Püksid on Jörbergide majas naise jalas

“Eks ta oli alguses metsik, aga ta on mul veidi kooli saanud,” valgustab daam noorusaegu. “Üllar on on kergesti ärrituv, aga minule ei loe see midagi. Ta ei muutu agressiivseks, aga ta tuju kõigub, ütleme nii. Ta on oma olemuselt selline, et räägib kõik ära nii, nagu ta mõtleb. Ta ei ole kaval ega mõtle selle peale, kas see jutt on talle kasulik. Seetõttu on ta ajakirjanduses olnud sellises valguses, et pealkirju väänatakse nii, et esilehel paistaks huvitav,” ohkab Ester.

Üleüldiselt jääb naise sõna selles majapidamises paljuski peale, näiteks riietumises kindlasti. “Ma olen öelnud, et esinemisriided peavad erinema tänavariietusest. Vahel ta küll ütleb, et ma lähen ju maakohta ja mis ma ikka end mukin, aga kui talle makstakse raha, siis ma leian, et esineja peab vaeva nägema. Kui joodik tuleb tavariietes pubisse, siis temale ei maksta selle eest,” esitleb proua Jörberg oma kindlaid vaateid. "Kunagi ammu oli tülisid napsu võtmise pärast, temale see lihtsalt ei sobi. Mina pole kretiin, kes kirjutab teisele ette, mida peab tegema. Kui ta on purjus, siis tiivad kasvavad külge, plaanib ei-tea-mida ja järgmisel päeval pole midagi. Ei, temale see asi ei sobi!” on Ester veendunud.