Konkursiga selgitatakse välja viimase aasta jooksul tehtud kasvatusteaduslike tööde paremik. „Kasvatusteadlaste töö tulemused on sageli alaväärtustatud, kuigi mõjutavad igapäevaselt meie ja meie laste elu läbi kogu elukestva õppe. Konkursi eesmärgiks ongi silmapaistvamad tulemused avalikkuse ette tuua,“ selgitas Eesti Teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja Terje Tuisk konkursi olulisust.

Konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur, kaaskorraldajaks on Eesti Akadeemiline Pedagoogika Selts ja rahastajaks Haridus- ja teadusministeerium. Konkursi tänavune auhinnafond on suurem kui varasematel aastatel, auhinnafondiks on 2014. aastal 5800 eurot.
Konkursile saab esitada kasvatusteaduslikke töid nii eesti kui inglise keeles, esitatavad tööd võivad olla magistritööd, doktoritööd, populaarteaduslikud või didaktilis-rakenduslikud tööd, samuti võib konkursile esitada õpikuid. Konkursitöö peab olema heaks kiidetud või trükis avaldatud 2013. aastal.

Võimaluseks kasvatusteaduslike probleemide üle diskuteerida ning parimate tööde üle arutleda on konkursi lõpukonverents, mis toimub tänavu 16. aprillil Tartus ja mille peakorraldajaks on TÜ Haridusteaduste Instituut.

Tööde esitamise keskkond:
www.etag.ee/konkursid