Higistamine on regulaarne igapäevase elu osa ja vajalik keha jahutamiseks. Siiski, liigne higistamine on ebameeldiv ja häiriv, põhjustades sageli ka tugevat lõhna.

1. Ära söö vürtsiseid toite

Vürtsised toidud soojendavad inimesi seespidiselt, mille tulemusena kiireneb seedimine ning inimene hakkab tahest või tahtmata kõvasti higistama. Kui oled loomupoolest tugev higistaja, ära kohtingul toite telli, mis lokkavad tšillist, küüslaugust ja vürtsidest.

2. Raseerimine

Kehal karvastesse piirkondadesse kuumusest ja higist tekivad bakterid, mis võivad sinna pikaks ajaks jääda. Kaenlaaluste raseerimine aitab selle piirkonna puhtamana hoida ja ennetab põletikke.

3. Koori

Samamoodi nagu sa koorid oma hea, tuleks kehal ka koorida kõiki piirkondi, mis higistavad. Kaenlaaluseid ja kubemepiirkonda on hea koorida näokoorijaga.

4. Salvei

Higistamise korral soovitatakse juua salvei teed. Samuti aitab see ka külmetuse ja kurguvalu vastu.

5. Tsink ja Magneesium

Higistamine on tihti tingitud nende kahe puudusest.

6. Joo vähem kohvi!

7. Antiperspirandid

Antiperspirandid on esmavaliku vahenditeks liighigistamise ravis. Sageli ei pruugi laiatarbetoodetest piisavalt abi saada, mistõttu tuleb proovida tugevamaid preparaate. Maxim on väga efektiivset, ohutut ja kõrges kontsentratsioonis alumiiniumkloriidi lahust sisaldav patenteeritud higipulk (alumiinium on ohutu Ameerika Vähiliidu – American Cancer Society – väitel). Patenteeritud koostis võimaldab alumiiniumkloriidi ioonidel eralduda üksteisest ja muutuda vabadeks ioonideks. Selle tulemusena toimib alumiinium vahetult higinäärmete juhadele. Need tõmbuvad kokku ja takistavad higistamist.

Maxim`i kasutamise lõpetamisel taastub higinäärmete juhade normaalne suurus ja higistamine tekib uuesti. Maxim ei sulge higinäärmete avasid täielikult, säilitades naha normaalse hingamise. Higipulga patenteeritud puhverdatud lahus on tehtud vee baasil ja nahal hästi talutav. Maxim on lõhnatu ja värvitu. Toode on niivõrd efektiivne, et paljudele inimestele piisab vaid 1-2 kasutuskorrast nädalas. Maximi kohta saad lähemalt lugeda Delfi Niastekast!

8. Pese end!

Muidugi on puhtuse ABC pesemine. Et higistamisega kaasnevat haisu ei tekiks, tuleks oma kaelaaluseid korralikult vähemalt kord päevas pesta.