Põnevus-kriminaalfilmide sarja peategelane on ajakirjanik Mikael Blomkvist. Esimeses loos peab ta välja uurima miljonär Henrik Vangeri noore naissugulase 40 aasta taguse kadumise asjaolud. Blomkvistil õnnestub võita teda jälitama palgatud "lohetätoveeringuga tüdruku" Lisbeth Salanderi usaldus ja temaga jõud ühendada. Lisbeth on erakordselt vaheda mõistuse ja geniaalsete häkkerivõimetega neiu, kes on tänu vapustavalt traagilisele saatusele terve ühiskonnaga vaenujalal. Püüdes Vangerite suguvõsa saladust lahti harutada, mõistavad nad peagi, et selle ammuse loo tapvalt ohtlikud järelmõjud kummitavad kõiki asjaosalisi tänase päevani...

Varem on sama filmisaaga jõudnud Eesti kinosõprade ja telehuvilisteni kolme kinofilmina. Kanal 2s näidatav versioon koosneb kuuest jaost ja see on sama filmitriloogia põhjalikum versioon, nagu seda on näidatud ka Rootsi televisioonis.
Stieg Larssoni postuumselt ilmunud “Millenniumi” raamatusari on üks viimaste aastate suurimaid kirjandusfenomene: raamatuid on müüdud terves maailmas üle 75 miljoni eksemplari ning peale rootslaste filmitriloogia lavastas David Fincher ka Hollywoodi uusversiooni.