"Hüvastijätt juunis" on Siberi Tšehhoviks tituleeritud Aleksandr Vampilovi esimene näitemäng. Vampilov uppus noorelt Baikali järve, aga temast järele jäänud lood on kaasaegsed ja olulised ka tänapäeval.

Näidend räägib ülikooli lõpetavate inimeste valikutest, nende lootustest ja pettumistest, ja see kõik on nii kurb, kuid ka pööraselt naljakas. Vampilov ei armasta mustvalgeid lahendusi – üht asja võites kaotad sa alati teise. Ja kuidagi peab edasi elama, kui peod on peetud, kool saab läbi ja päris maailm ootab, et noored astuksid ellu ning saaksid millegi ilusa ja olulisega hakkama.

Mängivad Jaanika Arum, Markus Dvinjaninov, Marian Heinat, Linda Kolde, Rea Lest, Jörgen Liik, Roman Maksimuk, Veiko Porkanen, Helena Pruuli, Jarmo Reha, Reimo Sagor, Simeoni Sundja, Kärt Tammjärv, Ragnar Uustal ning Linda Vaher.

Näidendi autor on Aleksander Vampilov, tõlkija Paul-Eerik Rummo, lavastaja, lava- ja muusikaline kujundaja Andres Noormets, kostüümikunstnik Maarja Noormets, valguskunstnik Margus Vaigur, dramaturg Andra Teede.

Etendused 17., 18., 25.01, 6., 7.02, 1.03, 19.03 Pärnu Teatris Endla, 20.01, 10.02, 14.04 ja 5.05 Tallinnas Vene Teatris, 10.03 teatris Vanemuine.