Kuiv, igav, maitsekas, ahne ja kuri Winny Puhh...hiina keeles

Taotluslikult igav pressiesitlus saatis läbinähtavaid sarkasminooli kuivade poliitika- ja turundusteemaliste ürituste suunas, mis skandaalihimulist meediat kunagi ei rahulda. Marketingi Instituut ja Turundusraadio autasustas Puhhe aasta turundustähe tiitli ja meenetega ning poisid olid selleks puhuks end viksilt ja viisakalt ühesugustesse ülikondadesse riietanud. Kohal oli ka tõlk, kes vahendas kogu infot püüdlikult hiina keelde. Huvitav, kas see oli vihje Hiinas valitsevale diktatuurile? Paraku seda järele pärida ei õnnestunud, sest Puhhidel oli ajakirjanikele varuks väga nutikas vemp. 

Nimelt polnud ühelgi väljaandel võimalust etendusse sekkuda, sest saali olid istuma pandud valgete paberitega varustatud "ajakirjanikud" väljamõeldud pulbikatsioonidest nagu Põhileht, Telegraaf, China Times, KaguFM, KaabelTV ja teised. Küsimused olid äärmiselt pugejalikud ning provokaatorid tehti maatasa. Näiteks, kui üks tagasihoidlik "meedia esindaja" uuris, millal eakad ja noored fännid Puhhide loomingust osa saavad, paluti tal otsekohe saalist lahkuda.

IDIOT meetod, Maslow püramiid ning 25% kerkinud esinemistasu

Huvitaval kombel ei tabanud sama saatus "venekeelset väljaannet", kes bändiliikmeid diletantluses süüdistas. Ansambel lubas hoopis üheskoos turundust tudeerima minna ning anda välja kaks raamatut ("Winny Puhh: turunduse alused” ning “Winny Puhh: turunduse saladused”). Presentatsioonist selgus ühtlasi, et bändi looming baseerub kahel klassikalisel põhitõel: hea maitse ja esteetika. Bändi turundusstrateegia olevat loodud toetudes rahvusvaheliselt ettekirjutatud reeglitele, IDIOT (Instant Demographic Idea of Terror) metoodikale ja Maslow psühholoogia püramiidskeemile. 

Lisaks teatas bänd, et muusika on nende jaoks täiesti teisejärguline ning eesmärgiks on teenida vaid raha. "Ma olen ahne ja kuri inimene ning kellegi tasuta rõõmustamine pinget ei paku. Muide, alates tänasest on Winny Puhhi honorarid veel 25% tõusnud,” teatas Indrek “Korraldajaonu” Vaheoja. Amatöörliku PowerPoint presentatsiooni slaididel esitleti bändiliikmete igapäevast menüüd koos retseptidega (kuhu kuulus kanatortilla kana või kodujuustuga, kaerahelbepuder, omlett jms), fotosid armsatest kassipoegadest ja koerakutsikatest ning lõpuks tõmbas ansambel otsad kokku ja marssis kindlameelselt uksest välja, jättes hämmeldunud publiku pika ninaga. Publiku toimetaja poolt tekstisõnumiga saadetud arupärimisele vastas Vaheoja lakooniliselt: "Ma ei tohi kommenteerida kahjuks."

Viis pluss!

Kes neid mehi varem maskita näinud pole, vaadake ja nautige!