Näitleja Sepo Seeman on Tiit Palu kirjutatud ja lavastatud monoetendusega "Eesti mees ja tema naine" tuuritanud juba Torontos ja esinenud Chicagos, nüüd jõuab kriminaalselt aus tükk viimaks Pärnusse. "Eelnevad esinemised on olnud soojenduseks laupäeval Pärnus etenduvale "Eesti mees ja tema naine" shõule," ütleb Seeman. "Tükk on pärnakate jaoks soojaks mängitud, kõik nurgad teravaks lihvitud. Vaatame, kuidas reageeritakse," lisab stand-up koomiku rolli hästi välja kandev Seeman.

"Üksinda etenduse andmine on näitleja jaoks suur väljakutse, aga Sepo saab sellega suurepäraselt hakkama," kommenteerib lavastuse autor Tiit Palu. Kolm aastat tagasi Peep Pedmansoni tekstile loodud lavastus "Eesti mees ja tema poeg" tõestas Seemani võimekust stand-up koomikuna. Etendust on saatnud suur menu, tükki on mängitud varsti ümmargused sada korda. "Edu põhjuseks oli lisaks suurepärasele tekstile Sepo isiksus - olles ise kolme poja isa, teadis ja tundis ta, millest mängis," ütleb Palu. "Aga mul on üks naine ka!" müristas toona Seeman. Seekordne tükk keskendubki Eesti mehe ja naise suhetele. Ritta seatakse hulganisti kõnekaid fakte. Näiteks kas teadsite, et Eesti mees räägib keskmiselt 2000, naine aga 7000 sõna päevas? Või seda, et Eesti naise vannitoas on keskmiselt 437 eset ning 71% nende esemete nime ega otstarvet mees ei tea?

Uue etenduse jaoks lõi Seeman lausa oma monoteatri nimega EESTI MEHE TEATER. „Sest teemasid, mida Eesti mehe kontekstis kajastada, on veel palju,“ ütleb Seeman. Mehe suhe naisega, tema kirg kollektsioneerimise vastu, hobid, sõbrad jne.

EESTI MEHE TEATRI etendust "Eesti mees ja tema naine" saab näha Pärnus Rannahotellis 7. veebruaril kell 19.00 ja 9. veebruaril kell 18.00

„Eesti mees ja tema naine“ maailmaesietendus toimus 3. jaanuaril 2014 Torontos Eesti Instituudis.