PP ei tähenda elule läbi roosade prillide vaatamist ning negatiivse eitamist. Samuti ei soovita see iga halva olukorra juures head nägu teha ja kramplikult naeratada. PP soovitab tähelepanu pöörata sellele, mis on hästi ja selle kasvatamisele. Kui kasutada põlluharija keelt, siis umbrohu väljajuurimisest ei pruugi piisata, väärtuslikke taimi on vaja lisaks ka väetada.

Negatiivsed emotsioonid nagu hirm, viha, vastikustunne on head selleks, et elu säilitada, pannes inimest ohtlikust olukorrast tagasi tõmbuma, põgenema, võitlema, et vältida võimalikke heaolu kahjustavaid tagajärgi.

Positiivsed emotsioonid nagu rõõm, huvitunne, rahulolu on head jällegi selleks, et uurida uusi olukordi, inimesi, paiku, neist õppida ning elust osa saada.

Positiivsete emotsioonide kogemisel ei ole niivõrd oluline nende tugevus, kui nende tundmise sagedus, mis on õpitav ning treenitav, kui nendele emotsioonidele tähelepanu pöörata. Uuringud näitavad, et positiivsete emotsioonide turgutamine vähendab võimalust depressiooniks ning omab tasakaalustavat vastutoimet negatiivsetest emotsioonidest tekkinud keha reaktsioonidele.

Isiksuse tugevad küljed, mida endas üles otsida ja mille kasvatamisele tähelepanu pöörata:

Tarkus ja teadmised: see joon on seotud teadmiste omandamisega — loovus, uudishimu, õpihimu, otsustusvõime ning avatud meeltega suhtumine.

Julgus: on seotud tahte rakendamisega, et saavutada oma eesmärke, isegi kui kohatakse vastupanu (nii endast lähtuvat kui väljastpoolt) — vaprus, ausus, särtsakus, visadus.

Inimlikkus: seotud omadusega olla hoolitsevates ja sõbralikes suhetes — võime armastada ja olla armastatud, headus, sotsiaalne intelligentsus.

Õiglus: omadus, mis on seotud eluterve ühiselus kodanikuna osalemisega — koostöö, meeskonnatöö, õiglane ja aus olemine, juhtimisoskused.

Vaoshoitus, mõõdukus: omadus, mis kaitseb liialduste eest — andestamine ja halastus, tagasihoidlikkus, taktitunne, enesejuhtimine

Vaimsus: tugevus, mis hõlmab endas tunnet, et ollakse osa suuremast maailmast ning annab tähendust elule — ilu ja oivalisuse hindamine, tänutunne, lootus, huumor, vaimsus.