Nimelt satuvad osaliselt tõsielul põhineva filmi kaks nimikangelast, näitleja Christian Bale`i mängitav kelm Irving Rosenfeld ja tema sensuaalne kaaslanna Sydney Prosser, keda kehastab USA näitlejanna Amy Adams, pärast politseile suure kelmusega vahele jäämist paanikasse.

70ndate lõpul USA-s majanduspettusega tegelenud ja vahele võetud Prosser ja Rosenfeld on stseenis võetud pihtide vahele ja neil on valida vangla või politseiga teiste nendesarnaste kelmide püüdmiseks koos töötamise vahel. Suures paanikas soovitab Prosser neil põgeneda "Rumeeniasse või Eestisse", kui kahte turvalisse kohta.

Tegelikult võib aga seda lauset tõlgendada anakronismi ehk nähtuse või vaatena, mis ei sobi ajaloolisse konteksti, kuna filmi tegevus pidi vaatajale teadaolevalt toimuma 1978. aastal ja siis teatavasti polnud veel olemas iseseisvat Eestit, vaid olime Nõukogude Liidu poolt okupeeritud Eesti Nõukogude Sotsialistlik Vabariik.

Sellele anakronismile juhtis tähelepanu ka kuulus filmiportaal IMDB.com

Tänavu Hollywoodi ihaldatuimale auhinnale, parima filmi Oscarile kandideeriva filmi on lavastanud New Yorgist pärit David O. Russell ning filmis teevad kaasa sellised superstaarid nagu Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence ja vanameister Robert De Niro.