Erialavalikulgi sai otsustavaks see, et Peedo on ehitustöödega kokku puutunud juba lapsest saati — teinud kodus remonti ning muid toimetusi. Ala suurimaks plussiks peab ta seda, et tööpuudust karta ei tule — alati on kusagil vaja teha lihtsamaid parandustöid või midagi spetsiifilisemat ehitada.


Kutsehariduskeskuse kaheaastane õppetöö on jagatud teooria- ja praktikanädalateks, mis omavahel vahelduvad. Peedo tõdes, et paraku küll praktiliste oskuste omandamiseks või ka teoreetiliste teadmiste õppimiseks sellest ajast ei piisa. “Näiteks Saksamaal õpivad pottsepad 1200 tundi teooriat, kuid meil on see kokku tõmmatud näiteks 60 või 80 tunni peale, et inimesed kiiremini hariduse kätte saaksid,” selgitas ta.


Praeguseks on Peedo käinud praktikal ning osaleb nüüd esimest korda ka kutsemeistrivõistlusel Noor Meister. Selleks valmistab ta end ette eelmiste aastate ülesandeid harjutades. Peedo meelest võiksid kutsemeistrivõistlustel osaleda kõik, kes leiavad, et on selleks võimelised ning soovivad oma oskusi proovile panna. “See on kindlasti väga hea kogemus, saab näidata õpitud oskusi ja panna ennast professionaalsemast küljest proovile,” kinnitas ta.


Hea müürsepp peab Peedo sõnul teadma materjale ja töövahendeid, oskama teha arvutusi, et teada, kui palju mingit materjali tööks kulub. Ja muidugi tundma erinevaid ehituseks vajalikke tehnoloogiaid.


Tegelikult on ehitamine Peedo jaoks olnud muusikaga tegelemise kõrval pigem lisahobi. Nimelt on ta õppinud muusikakoolis 14 aasta vältel erinevaid instrumente ning mängib praegu kahes bändis ja käib nendega esinemas nii Eestis kui ka välismaal. Ta on ka osaline ühe albumi väljaandmises. “Aga iga õige mees peaks ikka natuke ehitustöid ka oskama, see on elus suureks abiks,” leiab ta.


Müürseppade võistlustöö Noorel Meistril:



Ehitada betoonblokkidest sokliga, eenduvate osadega tellismüüritis, mille otstes on kandvad postid.