Mart Juur:” Mina arvan, et inimene peab elus kõike proovima. Olen teinud benjihüppe, maganud lõkkes ja kommenteerinud Eurovisiooni. Kui tehti ettepanek osaleda Eesti Laulul, ei kõhelnud hetkegi. Põnev väljakutse annab võimaluse end proovile panna ja testida võimete piire. Need laulud on eestlaste kirjutatud ja lauldud ning kes siis veel kui mitte eestlased ise peavad neid kuulama? Kui iga eestlane kuulaks elus kasvõi ühe Eesti laulu, oleks maailm palju parem paik.”

Žüriiliikmel, raadio Elmar peatoimetajal Owe Petersellil on väga hea meel, et tänavu osaleb Eesti Laulu poolfinaalides rohkem eesti- kui ingliskeelseid laule. “Samas ei pea ma seda kuidagi nende laulude selgeks eeliseks, sest Eesti muusikainimeste ingliskeelne looming ja esitused on ka väga professionaalsed. Pean tunnistama, et olles kõik võistluslood üle kuulanud, ei leia nende seas ühtegi, mida teist korda kuulata ei tahaks. Teises poolfinaalis on laule kahtlemata väga seinast seina - Maltiste rahvalikust tantsuloost Sofia Rubina klubiliku biidini või Brigita Murutari lapselikust kantriloost Maikeni hingestatud ballaadini.

II poolfinaali esinejad esinemisjärjekorras:
Lugu / Esitaja / Autorid

1. “Search” /Norman Salumäe/ Norman Salumäe
2. “Lootus” /Lauri Pihlap/ Lauri Pihlap
3. “Muud pole vaja” /Nion/ Karl Kanter, Keit Triisa, Marilyn Jurman
4. “Elu”/Maltised / Jakko Maltis
5. “City Lights” /Sofia Rubina/ Priit Juurmann, Sofia Rubina
6. “Fearful Heart” /MiaMee/ Liina Saar, Liisi Koikson
7. “Für Elise” /Traffic/ Stig Rästa, Silver Laas
8. “Siin või sealpool maad” /Maiken/ Kadri Koppel
9. “Kui tuuled pöörduvad” /Sandra Nurmsalu/ Sven Lõhmus
10. “Laule täis taevakaar” /Brigita Murutar/ Rainer Michelson, Feliks Kütt

Viis finalisti valitakse välja žürii ja rahvahääletuse kombinatsioonina. Kummaltki poolt tulnud punktid liidetakse ning viis suurima toetuse saanud artisti pääsevad lõppvõistlusele, mis toimub 1. märtsil Nokia Kontserdimajas.

Rahvahääletuseks avatakse reedese poolfinaali ajal telefoninumbrid, kõikidel soovijatel on hea võimalus oma lemmikuid toetada. Numbrid leiab nii teleekraanilt kui võistluse kodulehelt. Otseülekanne ETV-s algab kell 21.45.

Lisainfo ametlikult kodulehelt http://eestilaul.err.ee ja Facebook’ist: http://www.facebook.com/EestiLaul.