Selle ameti juures köidab mind kõige enam see, et tegemist on lastega. Kuigi ise kardan mõningaid protseduure arstinduses, olen siiski kindel, et tegemist on minu unistuste ametiga. Lastearsti kohustused kattuvad perearsti ülesannetega — ravimine, haiguste diagnoosimine ja haiguste ennetamine.

Tean, et see töö on raske nii füüsiliselt kui ka vaimselt — arst peab oma unistustes tulevikku, kus kool on läbi, amet õpitud ja juba töötan mind ümbritsevate inimeste hüvanguks. Nimelt on minu unistuste elukutseks — lastearst. Just see keeruline amet on köitnud mind ja seda tahaksingi Teiega jagada.olema vastupidav, empaatiline, hea suhtleja, kiire reageerimis- ja kohanemisvõimega, hooliv ja hea pingetaluvusega. Lastearst peab olema kindlasti kannatlik, koostöövalmis ning loov — kuidas saada lapsed rahumeelselt protseduure tegema.

Päev algab tööle jõudmisega kell 8:00. Tervitame kolleegidega. Vahetan riided ja sean sammud oma kabinetti. Kabinetis ootab mind aurav tass teed ja paar värsket saiakest, mille õde on juba valmis seadnud. Saabub esimene patsient ja päev võib alata. Lõuna ajal sööme õega haigla kohvikus. Vahepeal külastab meid ka ülemus. Peale lõunat jätkub töö ja märkamatult ongi kell juba 17:00 ja aeg on sättida sammud koju. Õhtul mõtlen läbi päevatöö ja uinun mõttega, et oli järjekordne suurepärane päev lastearstina.

Selline on minu nägemus oma unistuste tööst ning loodan, et see ei erine palju tegelikkusest. Oma unistustes olen väga mitmeid kordi rännanud tulevikku ja kujutanud ette oma tulevikku lastearstina.

ESSEEKONKURSS: Mis on sinu unistuste amet? Auhinnaks piletid 30 Seconds To Mars kontserdile!