Ita Ever

Mõne aja eest ilmus Ita Everist elulooraamat, mis kujunes tolle aasta ostetuimaks raamatuks Eestis – vaid üks märk sellest, kuidas eesti rahvas armastab oma teatri Grand Old Lady't. Ita Ever on töötanud Eesti Draamateatris üle 60 aasta ja võitnud oma rollide eest lugematul hulgal auhindu. Tema panust Eesti kultuurilukku oleks keeruline üle hinnata ja päris soliidses eas daam on ilmselt endiselt Eesti tuntuim naisnäitleja.

Anne Veski

Iga natukese aja tagant otsib Eesti teleri vahendusel endale superstaari, kuigi tegelikult on meil säärane tegelane juba ammu olemas. Tervet kuuendikku planeedist katnud superriigi lavadel tegid ilma teisedki eestlased, aga ainult Anne Veskil on õnnestunud tolleaegsest edust kinni hoida ja seda 21. sajandil jätkata. Võimekat lauljat armastatakse tänu vanadele hittidele palavalt nii siin kui ka sealpool piiri, kuid Veski pole jäänud loorberitele puhkama – tema viimane album ilmus alles paar kuud tagasi!

Carmen Kass

Calvin Klein, Chanel, Christian Dior, DKNY, Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré, Gianni Versace, Gucci, Moschino, Prada, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger ja Valentino on vaid mõned nimed moemaailma tipust, kes on teinud koostööd Carmen Kassiga. Kassi modellikarjäär algas Milanos, kui neiu oli vaid 14-aastane. 18-aastasena kolis ta Pariisi ja 21-aastasena valis ajakiri Vogue ta aasta modelliks. Lisaks kõigele on Eesti esimene supermodell kandideerinud europarlamenti ja olnud 7 aastat Eesti Maleliidu president.

Maarja-Liis Ilus

Ilusa nimega ilusa eesti naise lauljakarjäär sai alguse juba siis, kui ta oli vaid kolmeaastane ja mängis peaosa muusikafilmis "Õnneseen". Hiljem võitis Maarja-Liis Ilus "Laulukarusselli" laulukonkursi ja üheksakümnendate keskel saatsime ta suisa kaks korda järjest eurovisioonile, kusjuures esimesel korral oli ta alles 15-aastane! Vahetult pärast seda ilmus juba rahvusvaheline debüütalbum "First in Line". Viimastel aastatel on Maarja-Liis tuntud ka kui superstaarisaate ainus naiskohtunik.

Kerli Kõiv

Kerli on Elvas sündinud tüdruk, kes sõlmis 19-aastasena lepingu ühe maailma suurima plaadirimaga Universal ja salvestas debüütalbumi, mis jõudis Ameerika müügiedetabelitesse. Albumi esimese singli "Walking on Air" soetas iTunesi muusikapoest nädala aja jooksul üle poole miljoni inimese. Kodumaal pani sama lugu kinni Raadio 2 aastahiti. Kerli muusikavideod on võitnud Eesti Muusikaauhindade jagamisel kolm aasta video auhinda. Ta on teinud avaloo James Bondi arvutimängule ja töötab praegu oma kolmanda plaadi kallal.

Lenna Kuurmaa

Saksamaal ilma teinud tüdrukutebändi Vanilla Ninja pesamunast Lenna Kuurmaast on tänaseks kasvanud riigi kõige popim eesti keeles laulev naine. Eesti Laulu konkursil seni "igaveseks teiseks" jäänud Lenna on üllitanud kaks sooloalbumit, mis annavad silmad ette enamikule konkurentidest, sealhulgas neile, kes tema asemel eurovisioonile saadeti. Muusikategemise kõrvalt on andekas naine üles astunud ka filmides ja teatrilavadel ning hiljuti sai ta pisitütre emaks.

Elina Pähklimägi

Ta sai tuntuks peaosalise Liina rolliga filmis "Soovide puu", kuid eestlaste südametesse võitles end kurjuse eest kaitsja eesti vaadatuimas sarjad "Kättemaksukontor". Elina ei ole vaid tuntud telenäitleja, ta on lavastanud etendused "Fanny ja Faggot", "Lähedus". 2013. aastal osales ta kohtunikuna telešõus "Su nägu kõlab tuttavalt". Elina punub karjääri taustal ka pere, naine ootab oma esimest last elukaaslase Andres Purdega.

Birgit Õigemeel

Talendisaatest "Eesti otsib superstaari" võrsunud Kohila tüdruk Birgit Õigemeel on lauljana eestis kindlalt kanda kinnitanud. Mitmetest teleprojektidest osa võtnud Birgit on üllitanud neli täispikka albumit ning 2012. aastal võitnud Eesti Laulu ning Eestiti Malös Eurovisioonil esindanud. Birgitit on Eesti Muusikaauhindadel kaks korda pärjatud Aasta naisartisti auhinnaga. Lauljanna elukaaslane on muusikaärimees Indrek Sarrap, kes on tema mänedžer ja bändikaaslane. 8. oktoobril 2013 sündis Birgit Õigemeelel poeg, kelle nimeks sai Simeon.

Sinu ema

Vaatamata, kas ta oli hea või halb, lähedal või eemal, on ta naine, kes andis sulle elu. Ta kandis sind 9 kuud, söötis-jootis, kasis, armastas. Kõik, kes või mis sa praegu oled, oled tänu temale.