Sarja 3. hooaja esimsest osas on kaks aastat pärast Reichenbachi langust John Watson lõpuks valmis eluga edasi minema. Kui aga Londonit ähvardab võimas terrorirünnak, on ka Sherlock Holmesil aeg hauast üles tõusta, just nii teatraalselt, nagu ainult tema oskab.

ETV vaatajad on hinnanud "Sherlocki" varasemaid hooaegu väga kõrgelt. "Enne iga hooaega tuleb meil vastata hulgale kirjadele ja kõnedele, kus küsitakse, millal jõuab sari taas ekraanile. Sherlocki siinne publik paistab olema pisut selgepiirilisem kui näiteks Inglismaal, kus Sherlockist sai käesoleva aasta jaanuaris telegigant BBC viimase kümnendi vaadatuim draamasari," lausus ETV hanketoimetuse hankija Tiina Annus Menule uue hooaja kohta.

Kui siiani on pühapäevaõhtutel kell 22 meid rõõmustanud "Kuritegu" ja nüüd tuleb "Sherlock", millel vaid kolm osa, siis ETV kinnitusel nendega koos pühapäevased krimisarjad ei lõppe: "Pärast Sherlockit jätkame pühapäeva õhtuti menukate krimisarjadega ning ekraanile jõuab Taani-Rootsi koostöös valminud "Sild" (Bron/Broen)."