Kui sa harjud ära raiskamise ja mõttetu asjade ostmisega, siis võid ühel hetkel taibata, et sa oled liiga palju kulutama hakanud ning sul ei tule mitte kuidagi rahast välja. Seepärast on vaja varakult hakata raha koguma-selleks on erinevaid võimalusi. Järgnevalt pakun välja mõned variandid.

Kogu münte - Kui sa oled inimene, kes eelistab sularaha kaardile, siis jääb sul kindlasti alles 10-50 sendiseid. Aga tead mis? Kogu väiksemad sendid kokku ning vaheta need pangas või kaupluse infoletis kupüüride vastu.

Digikassa - Igal populaarsel pangal on üks lahe virtuaalne teenus nimega digikassa. Sellega on võimalik raha koguda, kuid sellel on ka omad miinused. Nimelt töötab see sellise süsteemiga: sa maksad poes näiteks 1,60 - digikassa lahutab täis eurost selle summa ning kannab need sendid s.t 40 senti kantakse kassasse. Mõnes mõttes on see kehva süsteem, sest kui sul on väga vähe raha, siis võtab see digikassa päris palju raha su kontolt ära. See variant sobib neile, kellel on sissetulek ikka paarsada eurot kuus. 

Iga nädal kindla summa kõrvale panemine - olgu see summa kasvõi 5 eurot, kuid see õpeta sulle säästmist. Kui sul hakkab see hästi välja tulema, siis võid juba suurema summa kõrvale panna - näiteks 10 või isegi 15 eurot. 

Mõtle, kas sul on ikka seda asja vaja - Kas sa oled üks neist, kes laob korvi kõike head ja paremat, kui raha saab? Lähed kohe sõbrannadega poodi shoppama ning ostad igasuguseid ilusaid riideid ja ehteid? Aga teinekord peatu hetkeks ning mõtle, kas sul tõesti on seda asja vaja või sa ostad seda lihtsalt hetkeemotsiooni ajel?

Leia motivatsioon kogumiseks - Tahad sa endale uut telefoni? Arvutit? Või tahad lennata hoopis Hispaaniasse? Ükskõik, mis see ka ei ole, see peab olema suure väärtusega asi, mis sind samas täielikult motiveeriks. Alustada võid ju 100-eurosest telefonist, kuid edasi võid juba mõelda, et koguks 1000 €, et reisile minna. Lihtsalt suurendada oma unistust ja seda summat, mida sa pead kokku koguma. 

Hoia kokku väljas söömistelt ja kinos käimistelt - Sa ei pea väljas söömas käima ning ka kinoskäigud on ju tegelikult ülehinnatud.

Ava kogumishoius - Need protsendid pole eriti suured, kuid see polegi ju oluline või mis? Oluline on see, et sa saaksid raha kõrvale panna. On olemas ka selliseid hoiuseid, kuhu sa saad ükskõik mis kell raha juurde kanda.