Tarbijana jääb üle vaid rahul olla muusikaäri fookuse ümber keskendumisega plaadimüügilt tuuriärile, sest Euroopa üks suuremaid raskemuusika festivale Wacken müüdi seekord välja näiteks rekordilise 48 tunniga — 75 000 piletit, 10 kuud enne festivali. Hellfesti tulemus, välja müüdud 5 kuud enne toimumist, tähendab seda, et aeglasemal fännil jääb üle vaid loota väravatagusele kaubandusele või plaanida külastusi ühepäevapiletitega. Kes ees, see mees!

Hellfest: Alates 2006.aastast Hellfesti nime kandev üritus toob Prantsusmaale Clissoni nimelisse linnakesse kohale kümneid tuhandeid fänne üle maailma ning selleaastane esinejate nimekiri on ahhetamapanev. Raske on ette kujutada laiahaardelisemat ja tuntumate artistide nimistut: suurel laval Iron Maiden, Black Sabbath, Aerosmith, Rob Zombie, Deep Purple, Status Quo, Megadeth ja paljud teised. Ka väiksemate lavade peaesinejad on suutelised üksinda suuremaid saale täis müüma — Slayer, Carcass, Opeth, Death, Watain, Gorgoroth, Monster Magnet, Soulfly, Emperor, Avenged Sevenfold. Sel aastal on kuupäevadeks 20.-22.juuni, üles astuvad ligi 160 kollektiivi ja väljamüüdud piletid tähendavad kolme päeva peale vähemalt 120 000 külastajat.

Hard Rock Laager: Kellel kaugele Prantsusmaale minna pole võimalik, ei tohiks meelt heita — Eesti raskemuusika fännile jagub ka teisi valikuid, kuhu veel pileteid saada. Kindlaim valik on juuni lõpus toimuv kodumaine Vana-Vigala Hard Rock Laager. Peaesinejatena on juba välja hõigatud Behemoth ja Phil Anselmo and The Illegals.

Tuska Open Air Metal Festival: Kel hing aga kaugema festivali järele igatseb, siis tasub Tuska Open Air Metal Festivali kaaluda. Kahjuks tuleb siis teha raske valik, kuna üritus toimub Hard Rock Laagriga täpselt samal nädalavahetusel. Kuna Tuska näol on tegu niinimetatud linnafestivaliga, siis kehtivad teatavad piirangud — pole pidu telklaagris ja etteasted saavad varakult läbi. Tuntuimad esinejad on sel aastal Emperor, Anthrax, Dimmu Borgir, Satyricon, Carcass, Bring Me The Horizon, Tankard, Metal Church, Neurosis ja paljud teised.

Kes valmis veelgi kaugemale reisima, siis tasub hea seltskonna ning kogemuse mõttes piiluda Metal Traveli reisiseltskonna kavatsusi. Plaanis on traditsioonilised reisid Belgia Graspopile, Tšehhi Masters Of Rockile, Roskildele, Positivusele ja Brutal Assaultile. Loomulikult ka eelnimetatud Hellfestile ja Wackenile.

Jaga oma kogemusi ja plaane, milliseid festivale on plaanis külastada?

HellFest2013

Tuska Open Air Metal Festival 2013