Meenuta korraks oma paari eelnevat aastat. Mis seal head oli? Mis seal halba oli? Mida sa kahetsed? Missugused inimesed sind ümbritsesid? Millist elu sa elasid? Millised olid su hobid? Suhted lähedastega? Kuidas sul rahaga oli? Kuidas sul suhetes läks? Mis oli kõige meeldjäävam sündmus nende aastate jooksul?

Neid küsimusi on palju, kuid oluline on see, et sa nüüd lihtsalt hetkeks mõtleksid, mida need aastad endaga kaasa tõid ning mida nad su elust ära võtsid või mida nad sulle juurde andsid. Sa saad aru, millist elu sa oled elanud ning siis toimub justkui ahhaa-efekt. Nüüd sa mõistad seda, mida sa oleksid tahtnud, et oleks teisiti läinud ning mille suhtes sul eriti hea meel on, et see sinuga juhtunud on. 

Nüüd mõtle, milliseks võiksid kujuneda sinu eelseisvad 5 aastat? Missugused on su sõbrad, suhted lähedastega, karjäär ja hobid. Mõtle nii detailselt kui sa suudad. Kujutle kõike hästi elavalt ette ning tunne nagu see kõik olekski nii. Mõtle ja usu, et sinu 5 aastat tulevadki sellised, nagu sa unistad. Kas see poleks mitte tore? Tundub ehk veidike võimatu, kuna meil on ju nii palju unistusi ja lootusi tuleviku suhtes, kuid...kõik on võimalik - seda lauset ei tohi unustada. 

Võiks seista 1000 inimese ees ja öelda: "Põhjus, miks sa ei taha , et su eelnevad 5 aastat korduksid, on selles, et sa ei ole mõelnud otseselt sellele, mida sa tahad ning millist elu sa elada tahaksid." Kas pole mitte nii? Kui me lihtsalt kulgeme päevast-päeva ning saadame päeva õhtusse, magame ja siis ärkame, et saata jälle päev lihtsalt õhtusse, ei jõua me kuhugi. Meid kimbutavad mured ja probleemid ning me võtame seda tihti kui paratamatust või siis asjana, mis lihtsalt juhtub ning mõjutab meid mingis osas. Jah, kõik probleemid mõjutavad meid ning annavad meile hea kogemuse, kuid me ei tohi lasta neil liiga kauaks oma ellu jääda. Kui see noormees ikka ei armu sinusse ära, hoolimata su pingustest, siis jäta ta sinna paika ning ole mõnda aega murtud südamega, ole üksinda ning ela seda täiesti välja ning õige varsti on sul palju parem olla.

Pole mõtet näha vaeva asja kallal, mis ei liigu ja ei muutu. See on ajaraiskamine. Aeg aga jookseb kogu aeg ning seda hetke, mis sekund tagasi oli, sa enam kunagi tagasi ei saa. Seepärast tulebki mõelda sellele, mida me üldse siit elust tahame, mida me teha tahame ning kelleks me saada tahame. On vaja panna kokku plaan, kuidas tõesti elada ELU, mitte justkui näitemängu, mille stsenaarium on meile ette määratud, et selle järgi nüüd elada. Kirjuta paberile oma eelneva viie aasta kokkuvõte ning tõmba maha need kohad, mis sulle ei meeldi ning kirjuta sinna asemele midagi ilusat, mis juhtub järgneva viie aasta jooksul nende halbade asjade asemel.