Olen üks nendest inimestest, kes ei suuda kohe käigupealt paari sekundiga otsust langetada. Ma vajan aega, et vaadata üle kõikide variantide plussid ja miinused ning seejärel intuitsiooni abil neist ühe kasuks otsustada. Vahel on see meeletult raske, sest inimestena kipume ikka üle mõtlema.

Ühel on rohkem plusse, teisel rohkem miinuseid ning lõpuks me ei teagi, mida tegema peame. Aga see valik tuleb, tulemata see ei jää. Sel hetkel, kui me ühe variandi kasuks otsustame, mõjutab meid midagi. Olgu selleks siis kas mingi fakt, inimene või sisetunne, mis ütleb, et just nii on õige ning seda tuleb teha.

Oletame, et sa olid valiku ees, kas minna õppima IT-d või kokandust. Sa valisid esimese variandi ning nüüd kahetsed seda valikut, sest arvad, et see on liiga raske ja võibolla igav. Sa kahetsed oma otsust meeleheitlikult, oled koolistressis ning arvad, et kokandus oleks olnud siiski kõige õigem valik. Arvad, et see oleks olnud lihtsam, huvitavam ja ehk oleks see eriala sulle rohkem meeldinud.

Aga kuidas sa seda tead? Sa ju ei proovinud seda. Sa võid ju teha pannkooke, küpsetada koogikesi ning tunda rõõmu köögis olemisest, kuid sa ei tea, mis tunne on seda kõike õppida ning läbida seda, mida koolis sel erialal õpitakse. Ehk sulle meeldibki lihtsalt vahel köögis omaette küpsetada ja kokata, kuid on võimalus, et sa ei taha selle tegevusega oma elu siduda. See on lihtsalt üks hobi, mis sulle hirmsasti meeldib.

IT ei tundu sinu jaoks praegu kõige õigem valik, kuid ehk on see valdkond, kus sa pead end alles leidma. Ühel hetkel käib su sees krõks läbi ning see ala hakkab sulle rohkem meeldima ja huvi pakkuma. Mõtle, miski käskis sul IT-d õppima minna ning see valik tundus õige. Miks see enam ei tundu? Miks tundub õige valik järsku nii vale ja igavana? Sellel on sügav põhjus ning seda tead ainult sina, enda sisse vaadates.

Fakt on see, et me ei tohiks tegelikult oma valikuid kahetseda, sest me oleme need ise teinud ning järelikult on need tundunud õigena. Kui hetkel on miski selle valikuga halvasti, siis tuleb sellega tegeleda, selle sisse sügavuti minna ning avastada, mis tekitab kahetsust sinu valiku juures. 

Me ei saa teha valesid valikuid, kuna ei ole olemas reeglit, kuidas ära tunda, milline valik on õige ja milline vale. Meie sisetunne teab, mis on meie jaoks õige ning me peaksime seda rohkem kuulama. Kui mingil hetkel tundub, et kuulates oma sisetunnet käitusime valesti, siis tuleb endale korrutada, sisetunne ei eksi kunagi ning tehtud valikuid kahetseda pole mõtet. Teine valik oleks võinud olla veel hullem.