Alusta juttu võõraga - Alustada võiks näiteks bussis. Istu kellegi kõrvale, kes näib sõbralik ja jutukas. Ära istu telefonis istuva või mossis näoga isiku kõrvale, sest nii võid saada negatiivse kogemuse osaliseks. Istu kellegi kõrvale, kes näib igavlemas ning küsi näiteks seda, kus ta maha läheb ,et saaksite siis kohti vahetada, kui ta varem väljuma peaks. Ürita tekitada vestlust. See võib algul väga raske olla, kuid mida rohkem sa end tagant sunnid ja seda siiski teed, seda julgemaks sa muutud. 

Ära mõtle, vaid tegutse - Kardad helistada meeldivale poisile või tüdrukule, et teda välja kutsuda? Aga mida sa kardad? Lihtsalt helista ning sa saad teada, mida ta sulle vastab. Muidugi oleks lihtsam minna kergemat teed ja saata talle näiteks sõnum, kuid...häälest tunnet sa ära, mida ta üldse sinust arvab ja kas sul on mõtet midagi loota. Sõnumi teel võib ta ükskõik mida kokku luuletada, miks ta tulla ei saa ning sa võtad seda tõe pähe ja loodad edasi. Lihtsalt helista-ära mõtle üle! Tegutse igakord kui avastad end üle mõtlemast. Ole kiirem kui su mõtted. 

Tee endale selgeks, miks sa ei ole julge - Kardad teiste arvamuste pärast? Kardad, et teed end lolliks? Arvad, et ei saa sellega hakkama? Ükskõik milline põhjus see on tea, et need on mõttetud põhjused. Mõtle nende peale ja saad ise ka aru!

Võta vastu suur väljakutse - Ära karda, et sa sellega hakkama ei saa. Julge riskeerida ja võtta see vastu. Püüa mitte keskenduda sellele, mis tagajärg on. Võta see enesekindla naeratusega vastu ja usu endasse!

Meenuta endale seda fakti - Ma ise kartsin erinevaid asju, paljusid neid, mida enamus noori kardavad. Tead mis? Ühel päeval sai mul neist hirmudest kopp ette ja ma hakkasin end sundima neid asju tegema ja välja tuli see, et ma õnnestusin kõiges ja olin täiesti valesti ette kujutanud olukordade tulemusi. 

Käi väljas julgete ja enesekindlate inimestega - Jälgi nende suhtlemist ja kehakeelt. Tahest tahtmata muutud sa julgete inimestega koos olles ka ise julgemaks. Sulle hakkab nende käitumine külge. Muidugi tunned sa end mugavamalt arglike ja tagasihoidlike inimestega, sest nad on sinusugused. Aga nendega pidevalt koos olles sa ei muutu, vaid jäädki araks. Suhtle inimestega, kelle moodi sa tahaksid olla. 

Vaata vestlussaateid - Kujutle, et sa ise oled seal vestlemas ning matki nende inimeste kehakeelt ja hääletooni. Matkides kedagi, kes on enesekindel, muutume ise automaatselt enesekindlaks ja julgeks. Sama võid ka tänaval kõndides teha. Jälgi neid julgeid ja end vabalt tundvaid noori ning ürita endas samasugune julgus leida. 

Vähenda virtuaalset suhtlust ja sõnumite saatmist - Kui sul on midagi vaja rääkida kellegagi ning seda oleks võimalik teha silmast silma või telefoni teel, siis eelista silmast-silma rääkimist või telefoni. Tihti suhtlevad arglikud inimesed rohkem internetis ning nii ei saagi nad julgemaks suhtlemises, kuna on harjunud sellega, et sõnumineerida ja internetis kirjutada on nii lihtne ja mugav.