Usun seda kõike sellepärast, kuna ise olen kaotanud kaks lähedast ning peale seda hakkas majas natuke imelikke asju toimuma, kuid see kestis ainult paar kuud. Need asjad ei olnud hirmuäratavad, kuid tekitasid kõhedust küll.

Nii nagu enamik noori, olen ka mina mitu aastat huvitunud "kummituste maailmast". Tegelikult on väga vale öelda, et kusagill kummitab. On lihtsalt hinged, kes endast märku annavad, kuna millegipärast pole nad saanud teisele poole rahulikult ära minna. Miski hoiab neid siin. 

Vaatasin vanasti suure huviga neid videosid ja salvestisi, kus niiöelda kummitustest rääkis. Mõnes mõttes tekitasid need nalja, sest igat kraksu või häält, mida kuuldi , peeti kummituseks. Te mõelge kasvõi sellele eestlaste saatele nimega tondipüüdjad. Eks midagi seal kindlasti toimus, kuid usun, et enamus stseenidest oli raha teenimise eesmärgil lihtsalt lavastatud ning seda, mis tegelikult toimus, ei pandud kas tähele või jäeti lihtsalt välja. Te mõelge sellele, kui palju nad seal naljatlesid ja kui rahulikud nad olid...

Olen mitme inimese käest kuulnud lugusid, kuidas ühe või teise maja juures kummitab ning kuidas on nähtud oma kodudes asju liikumas või kuuldud mingeid imelikke helisid. Kes teab, palju sellest tõde on, kuid fakt on see, et tihti aetakse tüüpilisi "majakrabinaid" segi vaimudega ning hakatakse üleüldse kujutama ette, et kummitab. Räägitakse, et keegi jälitab või vaatab neid ning kujutatakse ette, et iga hääl, mida vana maja teeb on vaimu teadaanne või suhtlus sinuga. Vaimud on teema, millest ma midagi eriti ei tea, kuid mille suhtes mõeldakse meeletult palju üle. 

Mõnes mõttes on see teema populaarseks saanud. Ikka on naljakas rääkida sellest, kuidas seal vana maja juures kohinaid ja krakse on näha ning kuidas uksed iseenesest lahti tulevad... Samuti on ju põnev rääkida kogemusest, kuidas keegi sind jälitas ning kuidas sa nägid mingit imelikku varju.

Ma pole skeptik, ma reaalselt usun, et vaimud on olemas ning nad annavad meile teatud moel märku. Aga need kraksud, jälitamise tunne ja imelikud hääled pole kohe kindlasti nendega enamus kordadest seotud. Inimesed lihtsalt üritavad vaime näiliselt uskuda ning kujutavad siis ette, kuidas nende kodus imelikke asju juhtub. Kui aga päriselt ükskord tass maha kukub või mingi salapärane mitte inimesele kuuluv hääl ennast ilmutab, siis on vesi ahjus... Võimalik, et kaob ära see huvi vaimude maailma vastu.