24. – 27. aprillil Eesti mudapealinna vallutava filmimaratoni programmis kohtab viimaste aastate parimaid õõva- ja fantaasiafilme, unustatud klassikat, trash- ning kultus-, friigi- ja ekstreemkino.

Rahvusvaheliste filmikülaliste ning tervet Haapsalut haarava ärevusega on HÕFF muutunud teravaid kinoelamusi otsivate filmifännide kevadhooaja tippsündmuseks.

HÕFFi eesmärgiks on tutvustada Eesti ja lähiriikide kinopublikule õudus-, fantaasia- ja kultusfilmide žanre ning maailmakino varamut läbi võimalikult laiahaardelise ja kaasaegse filmivaliku. Kuigi Eesti naaberriikides toimub mitmeid õudus- ning fantaasiafilme linastavaid filmiüritusi, on HÕFFist kujunenud rahvusvahelises mõõtmes küll väike, kuid omanäoline ja tunnustatud filmifestival, mida kiidetakse tänu unikaalsele atmosfäärile ja tugevale programmile.

Tänavu üheksandat korda aset leidev HÕFF on avalikustanud oma esimesed filmid ning nende hulgast leiab iga kinosõber endale midagi sobivat. Sundance'ilt pärit psühholoogiline põnevik "Babaduuk" või üle võlli huumoriga maiuspala, kultusstaatuses komöödia "Tuba" on vaid ükskud näited põhiprogrammis olevatest värsketest või retroprogrammist pärit lahedatest filmidest.

Kuni 1. aprillini on veel müügil ka festivali sooduspassid.