Sul on unistus? Loomulikult on, sest meil kõigil on unistused, millest mõni on lausa nii suur, et tundub võimatu seda saavutada. Põhimõtteliselt, ega valdav enamus nende saavutamise nimel midagi eriti ei tee ka.

Veedetakse aega teleri ja arvuti ees, ollakse niisama ning loodetakse, et tulevik toob head võimalused unistuste saavutamiseks. Tahad uudist teada? Kui sa ise neid võimalusi ei loo enda jaoks, siis jäävad need tulemata. Sa ainult näed ja imestad, kuidas teistel unistused täituvad, sest nemad on näinud vaeva ning kasutanud oma aega unistuseni jõudmiseks. 

Arvan, et võib julgelt öelda, et valdav enamus inimestest veedab teleri/arvuti taga umbes 2-5 tundi päevast. Oletame, et sulle meeldib laulda ning sa unistad lauljaks saaamisest. Selle asemel, et niisama logeleda, võiksid sa tegeleda coverite tegemisega ja uurida selle kohta, kuidas ja kus saaks ennast muusikavaldkonnas arendada.

Sa käid esinemas, saad hulganisti kogemusi ning tunnetad, kuidas su unistus sulle järjest lähemale liigub. Ja kes teab, ehk ükskord keegi su avastab ning saadki nagu naksti kuskile laulmisvõimaluse ning edasi liigud meeletu kiirusega. 

Mõtle hetkeks asjale, mida sulle tõesti meeldib teha ning milles sa väga osav oled. Võimalik, et neid asju on rohkem kui üks. Mõned tegevused on sulle aja pikku meeldima hakanud. Näiteks, sulle ei meeldinud kokata, kuid nüüd oled sa ennast selles valdkonnas arendanud ning sul tuleb see väga hästi välja - tunned end selles kindlalt.

Aga see ei ole see, mida sünnipäraselt teha oskad. Võib-olla on selleks näiteks laulmine, huvi tehnika vastu või hoopis oskus inimeste muresid lahendada. Mõtle, mis sulle tõeliselt pinget pakub, mis sind hästi tundma paneb. Äkki on selleks loomade eest hoolitsemine? Inimeste aitamine? Fotograafia? Pane see asi kirja ning tee enda jaoks trepp, mida mööda sa liigud, et selles meeletult heaks saada ja kaugele jõuda.

Pane kirja kõik ideed, mis sul sellega seonduvad. Jäta kõrvale need tüüpilised mõtted, mida oled alati sellega seoses mõelnud. Luba end üllatada ja mõelda midagi täiesti uut ja erakordset, mis võib panna alguse su edukale kärjäärile. 

Rakenda neid ideid ning liigu enesekindlalt trepil ülespoole. Pühenda mõned tunnid päevas sellele valdkonnale või asjale, mis sind tõsiselt huvitab. Ära oota vaid alusta juba täna!

Iga päeva lõpus mõtle, et astusid taas sammukese oma unistusele lähemale. See motiveerib sind ja paneb veelgi positiivsemalt mõtlema. Pea meeles, et mitte miski ei tule kergelt ning unistuse täide viimiseks on vaja pühendada aega vähemalt 10 000 tundi.