Visiit toimub projekti „Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste“ raames 24-27. aprillini. Kavas on külastada erinevaid noortekeskusi, ühinguid ja asutusi ning tutvuda riskilapsi toetavate programmidega. Eesti delegatsiooni võtab vastu Norra noortekeskuste
esindusühing Ungdom & Fritid.

„Nähtu põhjal püüame jõuda otsuseni kas on võimalik midagi ka Eesti tarbeks kohandada,“ ütles visiiti korraldava Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse tegevjuht Heidi Paabort.

Ühe teemana koguvad Eesti esindajad teavet ka selle kohta, kuidas norralased kaasavad ja nõustavad NEET-noori – noori, kes ei tööta ega omanda haridust ega kutset.

„Norra on edukas noorteprogrammide poolest, mis keskenduvad noorte huvide toetamisele. Toetades noorte huvisid, on võimalik nendega paremini kontakti saada, nõustada ning suunata tagasi näiteks haridusse,“ ütles Paabort.

Õppevisiidi korraldajaks on Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus ja selles võtavad osa esindajad Eesti Noorsootöötajate Ühendusest, TLÜ Pedagoogilisest Seminarist, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiast, MTÜst RualCrew, Urban Style, Keila noortekeskusest ja Eesti Lastekaitse
Liidust.

Projekt „Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste“ on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ avatud taotlusvoorust „Noorte- ja noorsootööorganisatsioonide võime kaasata riskilapsi ja noori on paranenud“.

Programm on osa Haridus- ja Teadusministeeriumi üldisest strateegilisest tegevusest, mis on suunatud laste ja noorte heaolu parandamisele, formaalharidussüsteemi ja noorsootöö mitmekesistamisele ning selle abil ka ennetustööle. Koostöös HTMiga viib programmi ellu Eesti Noorsootöö Keskus ja programmi partneriteks on Justiitsministeerium, Sotsiaalministeerium ning Norra Kohalike ja Regionaalsete Omavalitsuste Liit.