Jazzkaare üks oodatumaid esinejaid on Nils Landgreni juhitud JazzBaltica Ensemble, kelle kontsert 24. aprillil Merepaviljonis avab ühtlasi Saksa kevade üritustesarja.

JazzBaltica on populaarne jazzifestival Põhja-Saksamaal, Schleswig-Holsteini liidumaal, mis sai tuule tiibadesse 1991. aastal. Koos festivaliga sündis ka JazzBaltica Ensemble, kuhu kuuluvad mainekad muusikud mitmetest Euroopa riikidest. Ansambli kandev idee on tuua kokku Läänemeremaade muusikuid,et vahetada muusikalisi mõtteid nii teoorias kui praktikas.

Nils Landgren rabab oma mitmekülgsuse, uudishimu ja entusiasmiga. Ta on hinnatud tromboonimängija, laulja, helilooja, oma ansamblite liider, festivalide kunstiline juht jne. Ta on osalenud 500 albumil ning teinud koostööd ansamblite ja artistidega nagu ABBA, The Crusaders, Eddie Harris, Herbie Hancock jpt. “Mr. Red Horn” svingib nutikalt jõudes meeleoludes ühest äärmusest teise, kusjuures tema energia ei näi iial lõppevat. Kriitikud on nentinud, et Landgrenil on kaks hinge – oma Funk Unitiga on ta mehine ja gruuviv jazzi action-kangelane, kuid tema teine mina on melanhoolne ja ülimalt tundlik.

Vaid veidi üle 20-aastane prantslanna Nina Attal (1992) mängib kitarri virtuoosselt ja vabalt nagu mõni legend ning on ka populaarne laulja-helilooja. Ta on tõusev täht, kes juba annab staadionikontserte ja astub üles mainekamatel jazzifestivalidel nagu Montreali Jazzifestival, Avoine Blues Festival, Jazz Europe, Ascona Jazz, Elbjazz, jt. Nina Attal on Prantsuse pärl, mida tasub avastada.

Kadri Voorand ja Hanna Paulsberg kohtusid esmakordselt Euroopa Jazziorkestri juures, mille turneel olid mõlemad publiku vaieldamatud lemmikud. Mõlemad esinevad kontserdil omanimeliste ansamblitega. Koostöös Eesti Kontserdiga.

Kadri Voorand on eriline jazzitalent, kelle karismaatiline hääl, esitus ja isikupärane looming vaimustavad nii kodupublikut kui ka jazzisõpru mitmel pool Euroopas, USA-s ja Kanadas. Esimeste seas pälvis ta noore jazzitalendi väärika auhinna. Tunnustust ja auhindu on pärast seda lisandunud nii kodus kui võõrsil. Pärast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lõpetamist, nüüd juba kolmandat aastat, õpetab ta samas jazzvokaali, olles osakonna noorim õppejõud.