Eesti ekstreemspordiskene üheks oodatumaks ning nõutumaks ürituseks kujunenud Viljandi BASH toob sarnaselt möödunud aastale Viljandisse mitmed Eesti, Baltimaade ning Põhjamaade parimad ekstreemsportlased. Osalema oodatakse ligi 150 huvilist enam kui 7-st riigist.

Viljandi BASH on võrreldes teiste Eestis ning maailmas toimuvate ekstreemspordifestivalidega erinev: viiel toimumispäeval on põhirõhk küll BMX-ratastel, rulal, tõukeratastel ning rulluiskudel, kuid lisaks sellele on toimumas palju muudki.

Festival on traditsiooniliselt 5 päeva pikk. Uuendusena on programmis rannavõrkpalliturniir ning trikirulluiskude pargivõistlus.

Esimesed kolm päeva (25. – 28. juuni) on festivali eelnädal, mis koosneb väga erinevatest tegevusest: rannajalgpalli- ning võrkpalliturniir, tänavatantsubattle, tänavakorvpalliturniir jne. Selle järgnevail päevil, laupäeval ning pühapäeval (28. – 29. juuni) toimub trikirataste, rulade, trikirulluiskude ning tõukerataste pargivõistlus selleks ajaks juurdeehituse saanud Viljandi Männimäe skatepargis.

Kõik festivali tegevused, v.a. järelpeod, on pealtvaatajatele tasuta!

Läinud aastal osales festivali pargivõistlusel 120 osalejat ning ligi tuhat pealtvaatajat. Lisades kõikide teiste sündmuste pealtvaatajad, saadi kokku paar tuhat huvilist. 

Viljandi BASH on mitmekülgseim Eestis toimuv tänavakultuurifestival, mis toob Viljandisse kokku ekstreemsportlased, rannajalgpallurid ja -võrkpallurid, tänavatantsijad, tänavakorvpallurid ja paljud teised. Viljandi BASH toimub 2012. aastast. Festivali korraldab MTÜ Mikromulk.