"Enne kui hakkate sappi välja nõrutama, toonitan, et Tanjal ja Argol on ees raske töö,"  ütles Juur saate alguses. Sellepeale spekuleeris Kivirähk, et mis saab siis, kui Argo Tanjat tõsta ei jõua? "Kui Argo Tanjat tõsta ei jõua, aitavad teda Normet ja Vilbre." Juur tõstatas küsimuse: "Kas see oleks väga halb, kui Tanja hoopis Argot tõstaks?"

Muidugi ei saadud üle ega ümber Putininist: "Seda saadet vaatab kindlasti ka Putin. Nüüd peab Ukraina hääletama oma uue isanda poolt," rääkis Juur. Kivirähk lisas: "Eks sõda algaski sellepärast enne Eurovisioni, et kõik Ukraina telefonihääled ka endale võita."

Ka Eurovisioni saatejuhid said oma doosi:  "See on sandwich - saatejuhte on kolm: kaks meest ja naine. Kuidas venelased küll seda tolereerivad?"

Esimesena astus lavale Armeenia: "Esimesena astub meie ette tööõpetuse tund." Juurel oli ka hea teooria, kuidas Armenia oma riigilipu sai: "Tehti selfie ja tuli lipp".

Vürtsikast kriitikast ei pääsenud ka lõunanaabrid, lätlased. Juur imestas: "Tegu on kui Eesti Kukerpillidega, kuid nad unustasid, et Kukerpillide rivistusse ei kuulunud paks kleidis mees. Vabandust, see on naisterahvas! See Eesti-Läti piir on nii õhukene." "Tahtsin saada koogiretsepti," ütles kurbusega Kivirähk.

"See kleit ei olnudki ju nii kole, täitsa normaalne, võimlemiseks täiesti sobiv. See on kõige raskem etteaste siiani, mida kommenteerinud oleme," ütles tandem tagasihoidlikult ühest suust Tanja esitluse kohta.

Kui Tanja esitlusel hoiti teravat keelt tagasi, siis Rootsi lauljanna Sanna Nielsel sai kuhjaga vütsitatud pilkeid: "Naisterahvas on kena, aga kuri. Tütarlaps on ilmselt kannatanud seksuaalse väärkohtlemise all. Näha on, et teda on kuritarvitanud politseikomissarid ja sotsiaaltöötajad."

"Albania on vana hea vampiiride kodumaa. Kord aastas saadetakse paar tükki Eurovisionile, aga muidu neid kuskil väljaspool ei nähta." "Jaan Tätte käib merel sellise pulloveriga. Aga tore on teada, et Albaanias tehakse bändi," ohkas tandem, kui Albaania lauljanna kleiti nägid.

"Esimest korda elus jooksis laval Orav rattas," ütles Juur. Temal jutule, kui ta Ukraina laulu kommenteeris, segas Kivirähk vahele ja rääkis loo, kuidas Ansip oli talle isiklikult kirja saatnud, et Kivrähk endise peaministri poolt hääletaks. 

Belgia "paksu poisi" lugu "Mother" ("Ema" -toim.) tõlgendas Juur: "See laul peaks küll veenma ema, et ta võtaks poja tagasi koju. Sai vist mingi pahandusega hakkama." Kivirähk lisas: "On see poiss nii või naa? Sooviks, et see ema ei tulekski. Olgu see poiss, kuidas on, emale on ikka armas."

Moldova lugu Juur keeldus vaatamast: "See on nagu Kanal 2e saade. Paneme kohe ära!"

"Vaatame selle nalja lõpuni ja võtke lastelt telefonid ära! Ärme hääleta kellegi poolt, oleme selline külm ja ülbe rahvas. Kallame pitsi viina," palus Kivirähk.

Peale Portugali särtsaka naislauljanna esitlust tõdesid Juur ja Kivirähk: "Peab selle Eurovisiooni kohta ütlema, et kenad naised laval, ühtegi õudusunenägu polegi näinud, mis mõned aastad tagasi oli valdav."

"See, mida Argo täna Tanjaga tegi, oli kõva!" nentisid peale mitmeid esitlusi Juur ja Kihirähk ühest suust.

Ungari loo, mis räägib koduvägivallast, võtsid mehed kokku lausega: "Ema võtab koju alati tagasi, kuid isa tapab ära."

Kui lõpus selgus, et Belgia edasi ei saa, võtsid mehe saate kokku: "Jälle pingevaba olemine. See paks ei saanud ka edasi, ema ei võta tagasi."

Publik täiendab artiklit jooksvalt Mart Juure ja Andrus Kivirähki kommentaaridega.