Ümbermaailmareisile suundunud „Hamlet“ esietendus 23. aprillil Londonis ning suundus sealt edasi Hollandisse, Saksamaale, Norra, Rootsi, Soome ja Venemaale. Tallinnasse jõudis Globe’i trupp Moskvast, kus anti etendusi 13. ja 14. mail Majakovski teatris. Eestisse jõudes on trupil kogunenud juba ligi 9000 kilomeetrit teatrirännakut. Tartust suundub Globe´i seltskond edasi Lätti ja Leetu. Kokku plaanitakse „Hamletit“ mängida 205 riigis. Etenduskordi tuleb aga oluliselt enam, sest paljudes riikides antakse mitu etendust.

Näitlejad rändavad spetsiaalselt ringreisi jaoks valminud lavastusega läbi seitsme maailmajao ja nii nagu Globe’i näitlejad 400 aasta eest, võetakse kaasa kõik see, mida etenduse andmiseks vaja läheb. Trupp on võimeline mängima kõikjal - nii suurtes teatrimajades kui ka külaväljakutel. Ringreisi lõpuks, kui läbitud on enam kui 150 000 kilomeetrit, plaanib trupp jõuda Taani. Viimane „Hamleti“ etendus on kavas anda prints Hamleti sünnimaal Taanis aprillis 2016 , mil möödub William Shakespeare’i surmast 400 aastat.

Globe’i lavastused on Elizabethi-ajale omaselt vahetud, õhulised, vaimukad ja plastilised ning ka „Hamlet“ annab publikule võimaluse teha rännaku ajas tagasi.
„Hamleti“ lavastajateks on Globe’i kunstiline juht Dominic Dromgoole ning Bill Buckhearst, kunstnik Jonathan Fensom, mängivad Keith Bartlett, John Dougall, Ladi Emeruwa, Phoebe Fildes, Miranda Foster, Naeem Hayat, Beruce Khan, Tom Lawrence, Jennifer Leong, Rawiri Paratene, Matthew Romain ja Amanda Wilkin.

Põhjalikumat infot Globe`i teatri, ringreisi ja “Hamleti” lavastuse kohta leiate siit: http://www.shakespearesglobe.com.

Nii Tallinna kui Tartu etendused on välja müüdud.