De Niro rääkis, et ekraanile jõudva dokfilmiga tuleb ta omal moel isa eest tagantjärele n-ö kapist välja. “Tundsin, et pean seda tegema. Minu kohustus oli temast dokumentaalfilm teha. Olin alati kavatsenud seda teha, kuid ei jõudnud kunagi tegudeni,” kahetseb nüüdseks juba 70-aastane näitleja, et oma plaani siiani teoks polnud teinud.

Oma isa homoseksuaalsusest rääkides tunnistab De Niro, et ei olnud sellest enamjaolt kuigi teadlik. “Soovin, et oleksin temaga sellest rohkem rääkinud. Mu ema ei tahtnud üldse millestki rääkida ja teatud vanuses sind su vanemad eriti ei huvita ka. Räägin ikka oma lastele, et nad ei laseks hetki mööda, sest hetkedest saavad aastad ja siis on liiga hilja,” sõnas näitleja.

De Niro loodab dokfilmiga heita valgust oma kunstnikuna väga viljaka isa elule ja loomingule, mis näitleja sõnul võib olla kestvam kui tema enda tööd.

De Nirole kuulub siiani oma isa stuudiokorter New Yorgi SoHo linnaosas, mida ta on hoidnud sellisena, nagu see on. Mõni aastat tagasi oli ta seda peaaegu et maha müümas. “Filmisin ja pildistasin siis kõik üles ning tundsin siis, et ei suuda seda iial teha,” tunnistas näitleja.

Filmi eel luges ta läbi kõik oma isa päevikud, milles kirjutatust osa tuleb teoses ka kuuldavale.

“Kui midagi teha, siis täiega. Midagi ei tasu peita. Selles ju asja kogu mõte ongi - tõde näidata. See on see, mida inimesed tahavad. Oleksin pidanud seda kõike 10 aastat tagasi tegema, aga olen rõõmus, et nüüd lõpuks selle valmis sain.”