Kadett Harvy Ivaski sõnul oli õpilaste huvi laagri vastu suur. "Kõikidel instruktoritest kadettidel on läbitud instruktorikursus ja see laager ongi meie jaoks praktiline sooritus ning nõnda saame tagasiside oma oskustele," ütles kadett Ivask.

Jaan Poska gümnaasiumi õpilane Kalev Eensaar pidas kõige huvitavamaks laagri osaks relvaõpet ja orienteerumist. "Olen juba viis aastat olnud noorkotkas ja ootasin laagrist kõige rohkem relvaõpet ning laskmist relvast AK-4. Lähen koju kindlasti hea tundega ja arvan, et olen tänu riigikaitseõpetusele ajateenistuseks rohkem valmis," ütles Eensaar.

Kokku võttis laagrist osa 111 Tartumaa keskkoolide õpilast, kellele kadetid viisid läbi meditsiini-, topograafia-, laskmise-, moondamise-, rivi-, jao liikumisviiside- ja takistuste ületamise väljaõpet. Laager lõppes laupäeval viie kilomeetri pikkuse patrullrännakuga, kus osalejad pidid läbima mitmesuguseid ülesandeid.

Kadettide korraldatud riigikaitselaager on ühtlasi üheks osaks nende väljaõppest, sest maaväe põhikursuse täismahus läbimine annab sõjakooli lõpetajatele õiguse töötada riigikaitseõpetajana. Kadetid viisid laagri läbi õppeaine "Psühholoogia rakendused kaitseväes" raames, mille eesmärk on anda kadettidele teadmised ja oskused riigikaitseõpetuse tundide läbiviimiseks. Kokku võttis laagrist osa 26 teise õppeaasta kadetti.

Kõrgema Sõjakooli põhikursusel saab rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal maa-, mere- või õhuväe õppesuunal. Sisseastumisdokumente saab kõrgemasse sõjakooli esitada tänavu 23. juunist 6. juulini.