1. Sting

Sting teatas äsja, et kavatseb veel oma eluajal ära kulutada kogu oma enam kui 200 miljoni euro suuruse varanduse. Muusiku kolm poega ja kolm tütart, kelle vanus kõigub 18-37 vahel, on üles kasvatatud töö tegemise ja vaeva nägemise vaimus ning superstaarist 62-aastane isa leiab, et päritav varandus oleks lastele vaid "albatrossiks kaelas". "Olen neile öelnud, et mul ei jää eriti raha üle, sest ma kulutan selel kõik ära. Meil on palju kohustusi. Kõik, mis sisse tuleb, kulub ära," ütles ta.

"Nad peavad tööd tegema! Kõik mu lapsed teavad seda ja küsivad mult harva midagi, mida ma väga hindan. Ilmselgelt ma aitan neid, kui nad hädas on, kuid siiani pole ma pidanud seda tegema. Neil kõigil on tugev tööeetika, mis paneb neid soovima elus ise, oma jõududega edu saavutada. Arvatakse, et mu lapsed on sündinud kuldlusikas suus, kuid see pole nii," sõnas töölisperest pärit ning end ise läbi raskuste üles töötanud Sting uhkelt. "Kui mulle oleks kõik kandikul ette kantud, siis ei oskaks ma ilmselt oma edu hinnata ja vaevalt et ma üldse oleksin püsima jäänud," on ta veendunud.

2. Nigella Lawson

Brittide poolt palavalt armastatud telekokk ja kurvikas köögijumalanna leiab, et raha mitte teenima õppimine rikub inimesed ära. Ja seda ta oma lastele ei taha.

3. Bill Gates

Microsofti omanik ning üks maailma rikkamaid mehi on andnud mõista, et lapsed ei näe suuremat osa tema poolesaja miljardi euroni ulatuvast varandusest. "Neil peab tekkima tunne, et nende endi töö on mõttekas ja oluline. Lastel peab olema arusaam omaenda võimetest ja sellest, mida nad kavatsevad oma elus saavutada," on ta öelnud.

4. Simon Cowell

Muusikamogul, kellele sündis äsja poeg Eric, ütles, et jätab oma 300 miljoni euro suuruse varanduse heategevusele. "Ma ei usu varanduse ühest põlvest teise pärandamisse," sõnas ta põhjenduseks.

5. Anita Roddick

Kosmeetikaketi The Body Shop asutaja jättis kogu oma 40 miljoni euro suuruse varanduse heategevusele, leides, et raha oma perele pärandamine on tema meelest "ropp".

6. Sir Paul McCartney

Eksbiitli tänaseks maailmakuulsast moedisainerist tütar Stella McCartney pidi hoolimata oma isa rikkusest käima tavakoolis ning jäeti ilma liigsest luksusest.